Necip Fazıl Kısakürek (NFK) Gençlik Merkezi'nden gençlerinde katıldığı ziyarette, 2 ay önce Irak'tan Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan ve akraba olan üç ailenin durumu hakkında detaylı bilgi alındı.
Küçük bir evde 14 kişi yaşayan ailelerden biri ile görüşen Başkan Yardımcısı Gül, belediyenin şehir genelinde bulunan mültecilere eşyadan gıdaya pek çok yardım yaptığını belirtti. Yardım faaliyetlerini Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Kadın Kültür Sanat Merkezileri (KKSM) ve Gençlik Merkezlerini bünyesinde bulunduran Tesisler Müdürlüğü'nün yürüttüğüne dikkat çeken Gül, ailenin hem belediyeden hem de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alabilmesi için kimlik kartlarının bulunması gerektiğini hatırlattı.
Ailenin biran önce kimlik kartlarına sahip olabilmesi için İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ile telefonda görüşen Belediye Başkan Yardımcısı, "Aile çok zor şartlarda adete canını zor kurtararak Türkiye'ye sığınmış. Dolayısıyla kayıt yaptırma imkanları olmamış. Devletimiz mültecilere kimlik kartı verme işlemlerini hızlandırdı. Ben bu ailenin takipçisi olacağım. İnşallah yakın bir zamanda kimliklerine kavuşurlar. Kimlikleri olmadan ne yardımlardan faydalanabiliyorlar ne de çalışma hakkı elde edebiliyorlar. Bırakın çalışmayı hastaneye bile gidemiyorlar. Dolayısıyla kimlik onlar için hayati derecede önem arz ediyor." dedi.
"ONLAR MUHACİR OLDU BİZ DE ENSAR OLALIM"
Ziyarette çocuklarla ilgilenen ve bir hayli duygulanan Başkan Yardımcısı Gül, "Bu kardeşlerimiz Muhacir olarak imtihan oluyor. Biz de Peygambere Efendimize kapısını ve gönlünü açan Ensar gibi vazifemizi yerine getirelim. Iraklı kardeşlerim çektikleri bu ezanın ve bu zorlukların karşılığını inşallah ahirette alırlar." diye konuştu. Mahalle sakinlerinin de Iraklı mülteci aileye destek olduğunu öğrenen Gül, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu kardeşlerimize sahip çıkma zamanıdır. Tüm Çorumlu hemşehrilerime sesleniyorum. Kardeşlerinizi unutmayın." diye konuştu.
Ziyaretten büyük memnuniyet duyan Iraklı mülteci aileler ise biran önce kimlik kartı sahibi olmak istediklerini söyledi. Yapılan yardımlar için teşekkür eden aileler, Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdiklerini belirtti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim