Önce Milli Emlak Müdürlüğü’nden tapusunu alan, daha sonra kapalı zarf usulü teklifle ihaleye çıkan S.S. Zanaatkârlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, ihalede 195 milyon TL ile en düşük teklifi veren Al-Ka İnşaat ve İnş. Malz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile işyeri yapım ihale sözleşmesi imzaladı. İhale sözleşmesi ise S.S. Zanaatkârlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Uzun ile Al-Ka İnşaat Yetkilisi Emre Yaşar tarafından imzalandı.

Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun, ihaleyi alan firma yetkililerine ve kooperatif üyelerine hayırlı olsun temennisinde bulunurken, bu arada Al-Ka İnşaat’tan kooperatif üyeleri için talep ettikleri indirim miktarını da açıkladı. Yaklaşık 219 milyon TL'ye mal olacak olan işyerlerinin Al-Ka İnşaat tarafından yapılan 1 milyon TL indirimle 194 milyon TL’ye yapılacağını ifade eden Uzun, işyerlerinin yapım işine ise Çorum Belediyesi’nden alınacak işyeri yapı ruhsatının hemen ardından başlanılacağını kaydetti.

Bu süreçte kendilerine yakın ilgi ve desteğini esirgemeyen başta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere Belediye Meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür eden Necmettin Uzun ayrıca manevi desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a, Valimiz Sayın Necmettin Kılıç’a, milletvekillerimize, siyasi parti il başkanlarına, kamu kurum ve kuruluş yetkililerine ve belediye personellerine de minnettar olduklarını söyledi.

Necmettin Uzun, Al-Ka İnşaat’la yapılan sözleşme kapsamında 372 işyerinin yanı sıra altyapı (kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu) 4 bin metre çevre ihata ve istinat duvarları ile panel çit korkuluğu, vaziyet planı içerisindeki imar yollarının kırmızı kotunun 90 cm altına kadar kazısı ve minimum 60 cm yüksekliğindeki stabilize dolgusu ile 20 cm yüksekliğindeki yol alt temel malzemesi ve 10 cm kalınlığındaki binder tabakası (asfalt betonu) işlerinin de ihaleyi alan firma tarafından yapılacağını kaydetti.

Yapım işinin Çorum Belediyesi’nden alınacak olan yapı ruhsat tarihinden itibaren başlayacağını vurgulayan Uzun, işi bitirmesi için de ihaleyi alan firmaya 570 gün süre tanıdıklarını aktardı.

Anadolu’nun en kapsamlı, en güvenlikli ve en modern sanayi sitesini Büyükşehir olma yolunda hızla ilerleyen Çorum’a kazandıracaklarına olan inançlarının tam olduğunu ifade eden Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun, “Kooperatifimizin kıymetli Yönetim Kurulu üyeleri ve bizlere inanarak bu yola çıkan kooperatifimizin saygıdeğer ortakları, 11 ay önce Çorum'a modern bir sanayi sitesi kazandırmak için yola çıkmıştık. Şimdi de çalışmalarımızın en uzun ve yorucu kısmını hep birlikte tamamlamış bulunuyoruz. Bundan sonra ihaleyi alan firmadan öncelikle Çorum esnaf ve sanatkarlarına yakışır bir sanayi sitesi inşa etmelerini bekliyoruz. Al-Ka İnşaat Çorum’da kendi öz kaynaklarını kullanarak daha önce çok sayıda esere imza atmış bir firma. Kendilerine başarılar diliyor, işin başından sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Bilindiği gibi 372 işyerinin yapım ihalesi geçtiğimiz hafta kooperatif binasında yapılmış, Vadi Peyzaj 234 milyon TL ile en yüksek teklifi verirken Sitaş İnşaat 225 milyon, Birtam İnşaat 215 milyon 500 bin TL ve Al-Ka İnşaat ise 195 milyon TL teklif vermişti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim