Geçtiğimiz gün Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Derviş Günday Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurula 19. Dönem Çorum Milletvekili Arslan Adnan Türkoğlu, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, bazı oda başkanları ile çok sayıda kooperatif üyesi katıldı.

Divan Başkanlığını Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek’in yaptığı, Katip üye olarak ise Satılmış Önler’in görev aldığı Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kooperatif yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporları okundu. Gelir-gider ve bilançonun okunması ile devam eden kongrede kooperatifin 2019 yılı tahmini bütçesi de 66 milyon TL olarak belirlendi. Kongrede daha sonra ise Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve bilanço raporları oylanarak ibra edildi.

UZUN: “ALINTERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Kongrede konuşan S.S. Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Necmettin Uzun, tüm esnaf ve sanatkarların alın teri, el emeği ve göz nuru ile para kazandıklarını belirterek, esnafın alın terini heba etmemek, boşa çıkarmamak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Esnafı az maliyetle işyeri sahibi yapma gayretinde olduklarını ifade eden Uzun, kooperatife ödemelerin düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde işlerin hızlı bir şekilde yürüyeceğini ve kısa sürede tüm dükkanları tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.

Kooperatif üyelerinin ödemelerde zorlanmaması için yüzde 1 faizle 44 aya kadar taksit imkanı sunduklarını vurgulayan Necmettin Uzun, “Ödemelerimizi düzenli yapalım ki hem inşaatımız ilerlesin hem de ileri de kredi talebimizin karşılanması durumunda krediyi azaltarak faiz yükü altında ezilmeyelim. Üyelerimizden ricam kooperatifimize ellerinden geldiği ölçüde para yatırmada destek olmalarıdır. Birde kooperatifimize giriş aidatı yatırıp kura çekiminde bulunan ve hiç ödeme yapmayan üyelerimize gerekli uyarılar yapıldıktan sonra yine ödeme yapmamaları halinde üyelikten çıkartılacaklarını buradan hatırlatmak isterim. Yedekte beklettiğimiz ve ödeme yapmayı bekleyen çok sayıda üyemizin kayıtları yapılacaktır. Ödeme yapmayan üyelerimiz inşaatın ilerlemesine mani olmaktadırlar. Ödemelerini düzenli yapan üyelerimizin hakkını yiyen kardeşimde olsa buna mani olmak boynumun borcudur.

Önceden belirttiğimiz gibi kooperatifimize olan borçlarını nakit ödeyen üyelerimize tapularını vereceğiz. Bugün de 5 üyemizin tapusunu siz değerli üyelerimizin huzurunda takdim edeceğiz. Tapuların kendi adlarınıza geçmesi için de önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı tamamlayarak adlarınıza tapularınız çıkarılacaktır.

Kooperatifimizi karalamak amaçlı zamlar yapılacağı ve kooperatifin tamamlanmayacağı yönündeki olumsuz dedikodulara itibar gösterilmemesini özellikle rica ediyorum. Lütfen sıkıntı ve sorunlarınızı bizimle paylaşın ve ortak çözümler bulalım” dedi.

Kongrede son olarak ise seçimlere geçildi. Açık oyla yapılan seçimde Necmettin Uzun Başkanlığı’ndaki S.S. Çorum Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu’na Halit Bölükbaş, Mustafa Fındıkçı, Numan Özçetin ve Kadir Akdağ seçildi. Denetim Kurulu ise Halit Bektaş, Ali Okur ve İhsan Yeter’den oluştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim