Zanaatkarlar Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Necmettin Uzun, kooperatifin çalışmalarında gelinen son aşamalarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Kooperatif Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Necmettin Uzun, sanayi sitesi yapılacak arazinin imara açıldığını, araziyi almak için Milli Emlak Müdürlüğü’ne müracaatlarını yaptıklarını ve proje çalışmalarının sona geldiğini dile getirdi.

Ocak ayı içinde kurulan kooperatifin 5 ay gibi kısa bir sürede çok uzun yol aldığını ifade eden Uzun, sanayi sitesinin temelini atacakları günü de sabırsızlıkla beklediklerini kaydetti. Uzun, 3 Ocak’tan bugüne kadar çok yol aldıklarını, bugüne gelmelerinde esnafın kendilerine olan güveninin ve desteğinin önemli olduğunu dile getirdi.

Esnafla görüşmelerinin ardından böyle bir oluşuma gittiklerini, kooperatifin Ocak ayında resmiyet kazanmasından sonra 13 meslek grubu için en iyi yeri görüşmeler sonunda belirlediklerini, Milli Emlak’a arazi için başvuruda bulunduklarını ayrıca Belediye’den gerekli imar izinlerinin de geçtiğini söyleyen Uzun bu konuda kendilerine en çok desteği esnaf dostu Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Külcü’nün verdiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Külcü, Milli Emlak Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü ve ilgili diğer tüm kurum ve kuruluşlara esnaf adına teşekkürlerini ileten Kooperatif Başkanı Uzun, Ankara yolu Skoda karşısında yolun 1 kilometre içinde bulunan ve mevcut Sanayi Sitesi’ne de yakın olan Yaydiğin’deki 64 hektarlık alanın planlaması için çalışmaların tamamlandığını ve projesinin de bitirilmek üzere olduğunu dile getirdi.

Çorum Belediyesi’nin esnafın önünü açtığını belirterek 13 meslek grubunda bulunan esnaf için 365 dükkanın yapılacağı, ayrıca soğuk hava deposu, cami, park alanı gibi sosyal donatı alanlarının da yer alacağı projelerini en kısa sürede temel atmak için hazırlıklara başladıklarını ifade eden Uzun, “Çorum’umuzun büyükşehir olma yolunda ivme kazanması için Çorum Belediyemizin gayretli çalışmalarını yakından takip ediyorduk. Esnaflarımızın da aynı görüş içerisinde olduğunu öğrendik. Bu kapsamda yapacağımız sitenin bu konuya katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bizlerde gerek şehrimizin önünü açmak gerekse esnafımıza daha iyi şartlar altında müşterilerine hizmet vermeleri için bu çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında ülkenin değişik kentlerindeki siteleri de inceledik. Bizim tek amacımız işyeri sahibi olmayan esnafımızın işyeri sahibi olmasını sağlamak. Bu rekabetçi sektörde bir nebze olsun esnafımıza nefes aldırmaktır. Bu sebepten ötürüdür ki esnaf dışında herhangi bir kayda izin vermiyoruz. İç Anadolu Bölgesi’nde ilimize yakışır bir sanayi sitesi yaparak diğer şehirlerinde bizleri örnek almaları için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Çorum esnafının ihtiyacı olan ilave sanayiyi 14 ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini anlatan Necmettin Uzun, buradaki dükkanlar için sınırlı sayıda başvurunun kaldığını, bir çok esnaf grubunun dükkanı için yedek üye alımlarının bile yapıldığını, gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını bildirdi.

Çorum esnafını en hızlı ve en az masraflı dükkan sahibi yapmak istediklerini bildiren Necmettin Uzun, “Arazimizin imara açılmasının hemen ardından ise proje çalışmalarına başladık. Proje çalışmalarının akabinde işyerlerinin yapımını da hızlı bir şekilde bitirmeyi planlıyoruz. Kooperatif olarak şehrimizin farklı bölgelerinde hizmet veren 13 meslek grubu esnafımızı aynı alanda birleştirmek temel amacımızdır. Kooperatifimizin üye alımlarına başlamasıyla birlikte de işyeri ihtiyacı olan değerli esnafımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Şuan hedefimizin üzerinde bir taleple karşı karşıyayız. Bu yolda bizlere güvenen ve yalnız bırakmayan tüm esnaf ve sanatkarlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Son olarak Milli Emlak Müdürlüğü’nden arsayı doğrudan satış olarak kooperatifimize devir etmeleri için müracaatımızı da yapmış bulunmaktayız. Müdürlüğün araziyi devriyle birlikte artık temelini atacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz. İşyerlerini de en kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Necmettin Uzun ayrıca 3 Haziran 2017 günü KSS Kooperatif binasında yapacakları genel kurulda arazinin kooperatifine devri için yetki isteyeceklerini ve tüm üyeleri genel kurula davet ettiklerini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim