Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Bakan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Bıyık, Hocalı katliamının; doğu ile batının mücadelesinin bir sonucu olduğunu ifade etti mahkemelerin uzatılması, yaşanan katliamın görülmemesi ve duyulmamasının da bunun bir sonucu olduğunu dile getiren Prof.Dr. Bıyık, katliamı yapanların Ermeniler gibi görünse de buna Rusların da destek verdiğinin görüldüğünü anlattı.

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Öğr. Üyesi Mustafa Bakan da konuşmasında Türk tarihinde büyük zaferler bulunduğu ancak bunların yanı sıra acıların da yer aldığını anlatarak, zaferler kutlanırken acıların da unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Pek çok sıkıntıya rağmen üzerinde Türk Bayrağının dalgalandığı bir ülke bulunduğunu dile getiren Bakan, “Bize bu vatanı bırakıp, kanlarıyla sulayan, tüm Türk dünyasında kar tanesi gibi toprağa giren şehitlerimiz var” diyen Mustafa Bakan geçmişte neler olduğunu bilenin geleceğe daha iyi hazırlandığını dile getirdi. Vatan sevgisinin imandan geldiğini, vatanı olmayanın dili, dini, bayrağı ve imanının olmayacağını kaydeden Bakan, “Ermenistan’da şuan 2 milyon civarında Azerbaycan’da da 10 milyon civarında insanın yaşadığı tahmin ediliyor buna ek olarak İran sınırlarında da 30 milyon civarında Azeri Türkü bulunuyor. İran ve Azerbaycan Müslüman olmasına rağmen, Ermeni-Azeri mücadelesinde İran; Ermenilerden yana olmuş ve Azerilerin bunu kazanarak güçlenmesini istememiştir. Ermenilerin çevresine iyi bakması lazım. Savaşarak kazanamazlar, çünkü bir taraflarında 80 milyonluk Türkiye arkalarında da 150 milyonluk bir Türk dünyası var. Tarihe bakıldığında da kazanacak birşeyleri yok bu nedenle ermeni soykırımı iddiaları ile kazanç sağlamaya çalışıyorlar. Asıla bakıldığında ise Balkanlar ve Kafkaslarda katledilenler her zaman Türkler olmuştur” dedi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim