Geçtiğimiz yıl yaklaşık 5000 kişiyi Çanakkale’ye götüren Çorum Belediyesi, bu yıl da 7000 kişiye Çanakkale ruhunu yaşatacak. Gezilerin başladığını ve her gün iki otobüsün Çanakkale’ye gideceğini söyleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şimdilik Çorum merkezdeki liselerde eğitim gören 9. sınıf öğrencilerinin gittiğini belirtti.
Öğrencilerden sonra kayıt yaptıran Çorum halkının da gezilere katılabileceklerini ifade eden Külcü, “Oralara gidenler, ecdadımızın ne şartlarda savaşarak vatanımızı bizlere miras bıraktığını görecekler. Ecdadımız dünyanın en büyük, en güçlü devletlerine karşı kısıtlı imkânlarla girdiği bu savaşta vatanını, namusunu, bayrağını müdafaa etmek için canı pahasına savaşmış ve 250 binden fazla şehit vermiştir. Böylesine kutsi bir mekânı, bütün vatandaşlarımızın ziyaret etmelerini arzu ediyoruz.” dedi.
Lise öğrencileri ile başlayan Çanakkale gezilerinin öğrencilerden sonra da vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirileceğini vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çanakkale’ye gitmek isteyenlerin Hürriyet Parkı yanında oluşturdukları başvuru bürosuna gelerek kayıtlarını yaptırabileceklerini kaydetti.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Saat Kulesi yanından hareket eden lise öğrencilerinin yer aldığı ilk kafileyi Çanakkale’ye uğurladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim