Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törene, Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, sivil toplum kuruluşları ve siviyasi partilerin temsilcileri, üst düzey askeri ve emniyet görevlilerinin yanı sıra muharip ve malul gaziler ile şehit aileleri katıldı.
Şehiftlik defterini imzaladıktan sonra bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, “Aziz şehitlerimiz rahat uyuyun. Sizlerin bizlere emanet ettiği şanlı bayrağımızı, vatanımızı bizde koruyup, gelecek nesillere yine bu milletin üzerinde hür ve bağımsız, bir ve beraber ebediyen yaşayacağı bu coğrafyayı teslim edeceğiz. Mukaddes değerlerimize kimsenin el uzatamayacağı hususunda söz veriyor, huzurlarınızda saygıyla eğiliyoruz. Türkiye cumhuriyetinin ebediyen yaşacaktır. Bunun içinde daima çalışacağız. Silerin hatırası baş tacımızdır” dedi.
Vali Kara’nın konuşmasının ardından törene katılanlar Çorum Şehitliği'ndeki şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktılar. Şehitlik ziyareti sırasında bazı şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.



Editör: TE Bilisim