Sosyal medyada dolaşan ve bombardımanın yapıldığı sırada sığınakta çekilen bir fotoğrafla ilgili açıklama yapan Uslu, bombardımanın başladığı anda milletvekilleri ile birlikte meclis sığınağına gittiğini ve burada bulunanların selfi yapmak istediğini, kendisinin de bunu kırmadığını söyledi.
Uslu, “Bizler darbe girişiminin başladığı anda bitimine kadar ne yaptıysak yetişen nesli düşünerek yaptık ve yapmaya çalıştık. Bu yaşanılanların gelecekte bir gün yeni nesil tarafından tarih kitaplarında yazılacağını ve gelecek nesillere anlatılacağını bildiğim için sivil toplumun zaferini belirtmek adına zafer işaretini yaptım” dedi.
Uslu açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Selfi çekinirken aklıma Winston Churchill’in “Siyasetçi önümüzdeki seçimleri düşünür, devlet adamı gelecek nesilleri düşünür” sözü geldi.
Bu söz sığınakta film şeridi gibi gözümün önünden geçti ve arkadaşlar el kaldırınca bende bilerek ve isteyerek elimi kaldırdım. Birincisi bu zafer işareti PKK’nın işareti değil. Buna PKK’lıların sahip çıkıyor olması önemli değil. PKK’lıların kullanıyor olması daha dünkü olaydır. Bu zafer işaretini şimdi günümüzde de Filistinliler kullanıyor. Bu işaret 1800’li yıllarda İngiltere-İspanya savaşında da kullanılmıştır. Bu evrensel 300-500 yıldır kullanılan bir zafer işaretidir.
Madem ki, burada verilecek fotoğraf siyasetin başarısını dünyaya gösterecek o zaman parmaklarını öyle ya da böyle yapmanın bir anlamı yoktur. Dünyaya bu zaferin sivil savaşın başarısı olarak böyle göstermek lazım olduğunu düşündüğümden dolayı ben de elimi kaldırdım.
Daha sonra bu fotoğraf sosyal medya aracılığıyla, her hangi bir talebi olmuş ve bizim tarafımızdan karşılanmamış insanlar tarafından aleyhimize yorumlar yapılarak yayılmaya çalışılıyor.
3-5 saat süren bombalar altında Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapmış birisi olarak benim için bu gibi ve İçişleri bakanı içinde hangara saklandı dedikoduları çıkardılar. Bunun böyle olmadığına ben birebir şahidim. İnsan Allah’tan korkar böyle dedikodular çıkarmaya” şeklinde açıklamada bulundu.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim