Çorum’daki kutlamalar Hürriyet Meydanı'nda yapıldı. 30 Ağustos kutlama törenlerine Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Garnizon Komutanı Vekili Personel Albay Çetin Öcal, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Ak Parti İl Başkan Vekili Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras ile askerî ve mülkî erkân katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve Belediye Bandosu eşliğinde İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Vali Kılıç, Belediye Başkanı Külcü ve Garnizon Komutanı Öcal’ın halkın ve askerlerin bayramını kutlamaları ile başladı.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı Vekili J. Personel Alb. Çetin Öcal yaptı.

Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Beyza Okumuş ve Belediye personeli Hasan Tomuş’un okuduğu şiirlerin ardından Çorum Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi, Çorum yöresine ait oyunlar sergiledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları; askerî kıta, emniyet teşkilatı, muharip gaziler, öğrenciler ve motosiklet gruplarının tören geçişi ve Çorum Belediyesi Mehter Takımı’nın seslendirdiği marşlarla sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim