1972 yılında dönemin esnafları tarafından kurulan kooperatif ile temeli atılan ve 1980 yılında faaliyete geçen Zafer Çarşısı’nın yönetim kurulu üyeleri Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.
Zafer Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aydın ile yönetim kurulu üyelerinden Fatih Savaş, Sedat Çığırkan, Mustafa Kılıçarslan, İsmail Fakı ve Ahmet Bulanık’ın hazır bulunduğu ziyarette, üniversite-sektör işbirliği bağlamında Hitit Üniversitesi ile Zafer Çarşısı arasında yapılabilecek olan işbirliği konuları değerlendirildi.
İstenilen alanlarda Zafer Çarşısı esnafına eğitim verilmesi, KOSGEB, OKA ve TÜBİTAK gibi kamu proje destekleri ve üniversite-sektör işbirliği bağlamında ortak proje konularının değerlendirildiği görüşmede, e-ticaret, halkla ilişkiler, web tasarımı, müşteri hakları vs. konular da ele alındı.
Hitit Üniversitesi’nde yaşanan olumlu gelişmelerden duydukları memnuniyeti dile getirerek ilin gelişimi açısından Üniversite’nin etkin bir rol oynadığını belirten Zafer Çarşısı yönetim kurulu üyeleri, yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve şehrimize sağladığı kazanımlar nedeni ile Prof. Dr. Alkan’ı tebrik etti.
Dünyadaki gelişmeler beraberinde kendilerini de yenilemek istediklerini belirten Zafer Çarşısı yönetim kurulu üyeleri, yeni gelişmelerin kendilerine aktarılması noktasında da Hitit Üniversitesi’nden destek istediler.
Hitit Üniversitesi’nin ilin her kesimi ile yakın bir işbirliği içinde olmak istediğini ifade eden Rektör Alkan ise, işbirlikleri berberinde büyük olumlu sonuçlar alındığını belirtti.
Hitit Üniversitesi’nin bulunduğu coğrafyaya fayda sağlama misyonu ile özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Alkan, bu işbirlikleri beraberinde oluşan sinerji ile de kurumların daha da güçleneceğini ifade etti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim