2020-2021 eğitim öğretim yılının uzaktan eğitim ile başlaması sonrası 21 Eylülde okul öncesi ve 1.sınıf öğrencilerinin de yüz yüze eğitime başlayacak olması nedeniyle okul binalarını yerinde görmek için İskilip’i ziyaret eden Sarı, İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu eşliğinde, İskilip Mesleki Eğitim Merkezi, Paşaçayırı Köyü Fatih İlkokulu ve Ortaokulu, Aşağı Örenseki Köyü İlkokulu ve Ortaokulu, İskilip İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu, Hacı İsmail Kavlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu, İskilip Anaokulu, İskilip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile atölyelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, her gittiği okulda öğretmenler ile okul yöneticileriyle bir araya gelerek onlara tavsiyelerde bulundu, taleplerini alarak not etti.

Coranavirüs nedeniyle sadece ülkenin değil tüm dünyanın zor zamanlardan geçtiğini anlatan Sarı, bundan etkilendiklerini tedbirlerin de bu çerçevede alındığını, bu yüzden eğitim uygulamalarında zamana ve mekâna bakılmaksızın değişikliğe gidildiğini söyledi. Uzaktan eğitimde eksiklerin olabileceğini kaydeden Sarı, tüm eksikliklere rağmen uzaktan eğitimde dünyanın en iyileri arasında yer alındığını, bu başarının sırrının öncelikle öğretmenlere ve idarecilere ait olduğunu dile getirdi. İskilip’te köy okullarının dahil eğitime hazır halde olduğunu belirten Yakup Sarı, “Öğrencilerimiz kayıt alanlarına göre okullarına yerleşmiş olup çok büyük sıkıntılarımız bulunmamakta, tüm okullarımıza dezenfektan malzemeleri gönderilmiş olup, oluşacak ihtiyaçlar da en kısa zamanda giderilecektir" dedi.

Ziyaret sırasında bir araya geldiği öğretmenlerin istek ve önerilerini dinleyen İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, çalışmalarından dolayı tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim