Uzun yıllardan beri süren bir gelenektir “Yuvarlak Masa”…Farklı bir tarzdır, farklı bir penceredir.
Bu masa kulüp üyelerinden herkese açıktır, ama müdavimleri de bellidir. Rastgele insan oturmaz haliyle.
Haber verme, davet etme, saat belirleme yoktur; ortalama olarak mesai saatlerinin bitişinden itibaren, yani akşama doğru, müdavimler birer birer gelip oturmaya başlarlar. Masanın dağılması da çok geç saatlere kalmaz. Müdavimler yine toplandıkları gibi, birer birer ayrılırlar. Masadan ayrılma ile ilgili de hiçbir kayıt-kural yoktur. Zira, bilinir ki müdavimlerden bir kısmı, orada birkaç kadeh aperitif aldıktan sonra akşam yemeklerini evlerinde yeme alışkanlıklarını korumaktadırlar.
Yuvarlak Masa’nın en önemli kuralı ise, her kişi için ayrı adisyon açılmasıdır. Kim ne yer, içerse kendi hesabına yazılır. Halk arasında bilinen tabirle “Alaman usulü”…Masaya meze veya içki ikram etmek isteyen olursa, elbette o kişinin hesabına geçer.
Bu sistem, masaya otururken-kalkarken, herkese büyük bir rahatlık, özgürlük sağlar.
Öyle ki, muhabbet etmek için dost arama kaygısı da yoktur, bir başkasına yük olma gibi bir endişe de…
Ve çok seviyeli, güzel ve dostane bir ortamda, birkaç saatlik bir muhabbet paylaşılır.
İşte, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden bazı hocalar da, bu güzellikle tanıştıkları için, arada bir Yuvarlak Masa’nın konuğu olurlar. Konuk dedikse, o değişmez kurallar içinde bir konukluk…
Üroloji Uzmanı Prof.Dr. Mesut Çetinkaya da, bu hocalardan biri.
Mesut Hoca, Yuvarlak Masa’nın müdavimleri tarafından da, genel olarak Şehir Kulübü üyeleri tarafından da çok seviliyor. Saygı görüyor, güzel sohbetleri nedeniyle aranıyor.
Önceki akşam, Yuvarlak Masa’nın müdavimleri özel bir gündemle, Prof.Dr. Mesut Çetinkaya için bir araya geldiler.
Zira, Prof. Çetinkaya Ankara Numune Hastanesi’ne atanmıştı ve bundan böyle seminer-sempozyum gibi nedenlerle Çorum’a yine gelecek olmakla birlikte, düzenli olarak Çorum’da yaptığı görev sona eriyordu.
Yemeğe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mete Dolapçı da katıldı.
Yemeğin sonunda ise Prof. Çetinkaya’ya, veda yemeğini organize eden dostları adına Dr. Mithat Cerit, Ertuğrul Akkaya ve Emin Saraçer tarafından çiçek ve Çorum’u simgeleyen bakır tabak armağan edildi.
Yuvarlak Masa, böylelikle “vefalı” bir dost grubu olduğunu da göstermiş oldu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim