Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) 7. olağan Çorum İl Kongresi’nde mevcut İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı tek liste ile girdiği seçimde güven tazeledi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi’nde Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın da katılımı ile büyük bir coşku içinde gerçekleştirilen kongreye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans sistemiyle bağlanarak partililere seslendi.

Pandemi sürecinden dolayı gerekli önlemler alınarak düzenlenen ve büyük bir coşkunun hakim olduğu genel kurulda tek aday olan Yusuf Ahlatcı yeniden İl Başkanlığı görevine getirildi.

Kongrede Divan Başkanlığını AK Parti Kırşehir Milletvekili Çorum İl Koordinatörü Mustafa Kendirli yaparken, divan üyeliklerine ise İl Başkan Yardımcısı Murat Günay, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Demir ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur yürüttü.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan genel kurulda daha sonra ise siyasi konuşmalar gerçekleştirildi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nin ardından Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Çorum Milletvekilleri Erol Kavuncu, Oğuzhan Kaya ve Ahmet Sami Ceylan ve son olarak ise Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal birer konuşma yaparak gündemi değerlendirdi. Konuşmalarda birlik beraberlik mesajları da verildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın yanısıra eski Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu, Çorum eski Milletvekili A. Adnan Türkoğlu, Çorum eski Belediye Başkanları Muzaffer Külcü ve Zeki Gül, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, delegeler ve partililer katıldı. Toplantıda konuşmaların ardından ise yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, gelir-gider, bilanço ve tahmini bütçe okunarak kabul edildi. Kongrede daha sonra ise seçimlere geçildi.

600 delegenin oy kullandığı kongrede Disiplin Kurulu’na 3 asil 2 yedek toplam 5 kişi, Demokrasi ve Hakem Kurulu’na 5 asil 5 yedek toplam 10 kişi, Büyük Kongre Delegesi olarak 9 kişi, İl Yönetimi’ne ise 40 asil 20 yedek olmak üzere toplam 60 kişi seçildi.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Buna göre Yusuf Ahlatcı yönetimindeki İl Yönetim Kurulu; “Abdülbaki Kartancı, Abdülkadir Karakuş, Abdullah Gömeç, Adife Kanar, Adnan Tığlı, Ahmet Danlı, Ahmet Bayraklı, Ahmet Aytuğ Kahramantekin, Ali Evlüce, Başak Gözde Taşkıran, Bünyamin Aydemir, Cemal Ersoy, Ceyhan Baran, Elif Tekeli, Elvan Zorlu, Elvan Börekçi, Emre Turan, Emre Çıtak, Ercan Daşdan, Erhan Yumlu, Etem Ertan Doyran, Günay Ekici, Havva Kahriman, İbrahim Kalelioğlu, İlayda Nur Bodur, İlknur Göktepe, Kadriye Taşdemir, Mahmut Sayın, Meral Göz, Muhammet Durak Çelik, Murat Günay, Mustafa Gökgöz, Mustafa Alagöz, Mustafa Kılıç, Mücahit Keskinel, Necip Kadri Yücel, Osman Aktı, Sedat Partici, Yılmaz Peker”den oluşurken, İl Disiplin Kurulu’na Kasım Aksoy, Hüseyin Öztürk, Bahadır Şimşek, Mustafa Salih Aksu, Halil İbrahim Uzun, İl Demokrasi Hakem Kurulu’na ise Hüseyin Kılıç, Cemalettin Polattaş, Okan Çalışkan seçildi.

Büyük kongre delegeliklerine ise Yusuf Ahlatcı, Halil İbrahim Aşgın, Meryem Demir, Muhammet Fatih Temur, Osman Günay, Erhan Akar, Cevat Olçok, Metin Özsarı, Şerif Okudan getirildi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim