Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada yurtlarda barınma talebinde bulunan öğrencilerin yurt başvurularının alındıktan iki gün sonra sonuçları da açıklandı. Buna göre başvuru sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. Sonuçlar, öğrencilere SMS atılarak da duyurulacak.

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor. İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösteriyor.

Yerleştirme işlemini takip eden ay itibarıyla sadece aylık yurt ücreti ödenecek. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınmakta olup, yurttan kayıt sildirildiğinde iade ediliyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor. Süresi içerisinde ilk kayıt ücretini ödemeyen öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

Ayrıca ilk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler, yurt kayıt işlemlerini e-Devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresindeki Yurt Kayıt İşlemleri linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun bulunduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor. İlk kayıt ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemlerini 19 Eylül saat 23.59’a kadar tamamlamaları gerekiyor. Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi de 20 Eylül, 24 Eylül ve 27 Eylül olarak açıklandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim