Milletvekili Salim Uslu, TBMM Genel Kurulu’nda, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına karşı tüm siyasi parti gruplarının hazırladığı ortak bildiri okunarak, “TBMM'nin bu maceracı girişimi kesin ve tartışmasız bir şekilde reddetme iradesi” dünya kamuoyuna ilan edildiğini ifade etti.

TBMM İdare Amiri Uslu; “Bugün TBMM’de milletvekilleriyle birlikte ABD Başkanı Trump‘ın hukuk ve insanlık vicdanında karşılığı olmayan, uluslararası hukuku ve uluslararası toplumun iradesini hiçe sayarak yaptığı Kudüs açıklaması ile ilgili basın toplantısı yaptık. Kudüs meselesi sadece Türkiye’yi değil, 1,5 milyarlık İslam dünyasını ilgilendiriyor. İslam dünyası şu an ayaktadır. Kudüs insanlığın ortak mirasıdır. 3 semavi dinin merkezi, ibadet mabetleri olan önemli bir şehirdir. Bu haliyle İsrail'in başkenti ilan edilmesine katkı sunmak diğer inanç mensuplarına tecavüz, inanç hürriyetine saldırıdır. Uluslararası hukuku hiçe saymaktır. Halkın mukaddes bildikleriyle, kim oynamışsa ilk seçimlerde sandıkta kaybetmiştir. Bunun daha öncede Dünya’da örneklerini gördük. Kudüs'ün statüsü değiştirilemez. Birleşmiş Milletler kararları ihlal edilemez. Kudüs üç semavi din içinde hakkaniyet temelli özgürlüğü ve barışı arayan Ortadoğu'nun yüreğidir” dedi.

Salim Uslu; “Trump’ın bugünkü tavrı bölgede bir dizi tehlikeli gelişmeyi tetikleyecek, çatışma doğuracak, yeni insani dramlara sebep olacak yaklaşımdır.Bu kararı tanımıyoruz, hiçbir zaman da tanımayacağız. Belki Kudüs'ü fiilen işgal edebilirsiniz ancak yüreklerimizdeki Kudüs'ü işgal edemeyeceksiniz. Kudüs asli statüsüne kavuşana kadar asil mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim