Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Azimli, idareciler, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı program İstiklal marşının okunması ile başladı.

Programda ; “Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konuşmasında Prof. Dr. Mehmet Azimli, İslam’ın güven toplumu oluşturma gayesini değerlendiren ve her bireyin kendi üzerine düşen görevi yaptığı zaman ortaya güven toplumu çıkacağını ve bireysel olarak yaptıklarımızın toplumsal olarak bize geri döneceğini belirtti.

Azimli, “Peygamberimiz Hz. Muhammed ’in el-emin Kendisine güven duyulan ve insanlara güven veren kişidir. Üstün ahlakı, doğruluğu, dürüstlüğü ve güvenirliliği ile bütün toplumun güvenini kazanmıştır” derken, “Peygamber efendimizin muhteşem hayatı bizler için örnek olmalıdır, onun ahlakı ve onun gibi yaşamaya çalışmalıyız “şeklinde konuştu.

Okul Müzik Öğretmeni Hasan Akay’ın, bağlama eşliğinde ilahi seslendirmesinin ardından, programın sonunda Okul Müdürü Nafiz Alperoğlu, Prof. Dr. Mehmet Azimli’ye çiçek takdim etti.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim