İlk etkinlik Yunus Emre Parkı’nda  parkta dinlenen ve piknik yapan vatandaşlara  hijyenin önemini anlatan broşürler dağıtıldı. Broşür dağıtımına, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Sevil Dirlik Zaman,  İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Funda Karan, İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Dt. Emine Paydar ile sağlık personeli katıldı.

Broşür dağıtımının ardından Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda “El Hijyeni’nin Önemi” konulu konferans düzenlendi. Konferansta Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın yanı sıra, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Sevil Dirlik Zaman,  İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Funda Karan, İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Dt. Emine Paydar ile sağlık personeli de yer aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir yaptı. El hijyeninin hastanelerdeki önemine değinen Zehir, konferansa katılan herkese teşekkrü etti.

Zehir’in konuşmasının ardından kürsüye Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam çıktı. Baykam, “Hastanelerin El Hijyeni ile Uyumu” konulu sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. Konferans, 5 Mayıs Dünya El Hijyeni kapsamında hastane personeli tarafından hazırlanan sine-vizyon gösterimi ile sona erdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim