Başvurular, http://www.kayit.hitit.edu.tr web sayfasından online olarak yapılacak ve 31 Ağustos 2018 Cuma günü, saat 17:00’de sona erecek.

Adaylar online başvuru sırasında istenen başvuru evraklarını sisteme yükleyecek ve kayıt işlemi tamamlandıktan sonra enstitülere herhangi bir belge göndermeyecekler. Evrak teslimi sadece kesin kayıt sırasında yapılacak.

Üniversite’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, hâlen Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri’nde toplam 23 programda 1350’ye yakın öğrenciye tezli-tezsiz yüksek lisans; 7 programda 150’ye yakın öğrenciye de doktora eğitimi verildiği belirtildi.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminde öğrenci alacak anabilim dalları ve türleri (tezli-tezsiz), başvuru koşulları, kontenjanların dağılımı ve diğer bilgilere, enstitülerin web sayfalarından (Sosyal Bilimler Enstitüsü için http://www.sbe.hitit.edu.tr; Fen Bilimleri Enstitüsü için http://www.fbe.hitit.edu.tr; Sağlık Bilimleri Enstitüsü için http://www.saglikbe.hitit.edu.tr) ulaşılabileceği hatırlatıldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim