Küçük Sanayi Sitesi’nde 2010 yılından buyana değirmen malzemeleri üreten ve ülkenin birçok farklı bölgesiyle iş yapan Yücel Çatal, ÇORUM HABER’in önceki gün “Yan Gel Yat Ekonomisi” manşetiyle dile getirdiği konu için “Noktasına, virgülüne kadar doğru” dedi.
İşyerine gelen elektrik hattında bir sorun meydana geldiğini ve bu sorunun çözülmemesi nedeniyle de işyerini kapatma kararı aldığını kaydeden Yücel, “Güneydoğu’ya iş yapıyordum. Adam çalıştırıyordum. Şuan işsizim. Yıllarca dürüst olalım, dürüst iş yapalım diye uğraştık. Her zaman vereceğimizi verdik ancak alacağımızı alamadık” diyerek, gerek bürokrasinin gerekse de yaşanan ekonomik krizin etkisiyle artık iş yapamaz hale geldiklerini söyledi.
ÇORUM HABER’in “Yan Gel Yat Ekonomisi” manşetiyle doğru bir konuya dikkat çektiğini belirten Yücel, “Ben de işyerimi kapattım, satacağım. Oradan alacağım parayla ev alacağım. Onu da kiraya vereceğim. Çünkü benim gibi insanların üretmesi, istihdam oluşturması istenmiyor. Asgari ücret 1300 lira, sigorta primi 500, Bağ-Kur primi 500 lira olmuş. İş yapmak için 3-4 bin lirayı bir kenara koymanız gerekiyor. Sağa dönüyoruz ceza, sola dönüyoruz ceza” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim