Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim öncesi aldığı kararını, yersiz ve zamansız bulduklarını dile getiren Deringül, “Bu karar; Matbaacısından reklamcısına kâğıtçısından tedarikçi kadar birçok firmalarımıza sıkıntı yaratmıştır. Meslektaşlarımız seçimlerde üç beş kuruş kazanıp borçlarını ödeme planları kurarken YSK’nın yaptığı açıklama bizleri üzmüştür” dedi.

YSK’nın aldığı kararın bir kez daha gözden geçirilmesini talep ettiklerini dile getiren Türkiye Matbaacılar Federasyonu Danışma Kurulu Üyesi ve Çorum Matbaacılar Derneği Başkanı Şükrü Deringül, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yerle seçimlere 3 ay kala, matbaacı meslektaşlarımızın bu kriz ortamında beklentileri büyüktür.

2019 Seçim için kâğıt stoklarımızı tamamladık belediye ve muhtar seçimleri için hazırlıklar yapmışken, bu karar; matbaacısından reklamcısına kâğıtçısından tedarikçi firmalarımıza sıkıntı yaratmıştır.

265 bin nüfuslu ilimizde, bazı mahallelerimiz ilçe nüfuslarından daha kalabalıktır.

Muhtar adayları kendilerini afişlerle broşürlerle tanıtmaktadırlar.

Bu karar muhtar adaylarımızı reklam yaptırmadıkları için sıkıntıya sokacaktır.

Gerek matbaacı meslektaşlarımızı gerek reklamcı arkadaşlarımızın en sıkıntılı oldukları aylar yılın ilk 4 ayıdır. Döviz kurundaki yükselişler nedeniyle mevcut işlerimiz son altı ay içerisinde yarı yarıya düşmüştür.

Meslektaşlarımız seçimlerde üç beş kuruş kazanıp borçlarını ödeme planları kurarken, YSK’nın aldığı karar, bizleri üzmüştür.

Hükümetimizden, bu kararın düzeltilmesi için gereken girişimde bulunmasını talep ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim