Çorum Belediyesi Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu'nda bir araya gelen muhtar adayları, Yüksek Seçim Kurulu'nun 3 Ocak'ta aldığı muhtar adaylarına getirilen afiş, pankart ve döviz yasağı getiren kararını değerlendirdi.

“KARAR, SEÇİMLERDE HAKSIZ REKABET YARATACAK”

Çorum’da Muhtar adayları, Yüksek Seçim Kurulu’nun, yerel seçimler öncesi aldığı pankart, afiş ve döviz kararını doğru bulmadıklarını açıkladılar.

Kalaycılar, Bakırcılar ve Reklamcılar Esnaf Odası Başkanı Sedat Ek’in de hazır bulunduğu toplantının açış konuşmasını yapan Ulukavak Mahallesi Muhtar Adayı Fatih Yücel, söz konusu kararın seçimlerde haksız rekabet yaratacağını söyledi.

Toplantıda söz alan muhtar adayları, 1 Ocak 2019 - 31 Mart 2019 tarihine kadar muhtar adayların asmış olduğu pankart- döviz- afiş vb reklamların asılmayacağı ve asılı olan pankart-döviz-afişlerin kaldırılması kaldırılmaması durumunda seçim kanununa muhalefetten “gerekli işlem yapılacağı, belirtilen tarihler arasında cadde, iş yerlerine, balkonlara, billboardlara, apartmanlara, araçlarına, aydınlatma direklerine vb halkın görebileceği yerlere asılmasının yasak olduğu, muhtar adaylarının sadece el ilanı dağıtabilecekleri şeklindeki YSK kararını eleştirdi.

Söz konusu kararın seçimlerde haksız rekabete yol açacağını, bu işlerle uğraşan esnafı olumsuz etkileyeceğini savunan muhtar adayları, YSK kararının yeniden gözden geçirilmesini de istediler.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim