AK Parti Milletvekili Ertuğrul Soysal, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlar Kurulu Yozgat’a önem veriyor. Yozgat’ın bir dediği iki edilmiyor. Bugün ne dediysek hepsi oldu" dedi.

Çorum ise, kendi dişiyle-tırnağıyla Anadolu bozkırında bir “sanayi vahası” yarattı. Büyük özverilere katlandı, bedeller ödedi. Ama, hiçbir isteği yerine getirilmedi. Hep “üvey evlat” konumunda kaldı.

Çorumlu, komşu Yozgat’ı kıskanmıyor, ama gıpta ediyor. Ankara’daki siyasi gücüne hayranlık duyuyor. Yalnızca, “Yozgat’a yatırım istemeyenin gözü çıksın, ama Çorum’a niye yok? Neden Çorum ihmal ediliyor?” demekten kendini alamıyor.

İşte, cnnturk.com’dan alıntı yaptığımız, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal’ın konuşması ile ilgili haberin özeti:

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, "Biz Meclis'te etrafımızdaki milletvekillerinin taarruzuna maruz kalıyoruz. Kıskanıyorlar. Yav bu Yozgat ne oldu, nereye gidiyor diyorlar. Havaalanı, hızlı tren, işte odur, budur bir sürü yatırım aldı. Bu neyin nesidir diyorlar. İnanın bizi kıskanıyorlar" diye konuştu.

Yozgat’ın son on yılda 11 katrilyon hizmet aldığını belirten Soysal, “Maddi, manevi kalkınmaya Yozgat çok müsait. Liderimiz de Yozgat’ı çok seviyor. O’nun önemsediğinin en büyük işareti de, ‘büyükşehirlerde kurulmasını hayal ettiğim’ dediği şehir hastanesinin ilkini Cumhurbaşkanımız Yozgat’a hediye etti. Bakın küçük şehir Yozgat, Büyükşehir yatırımını ilk alan da Yozgat. Bu ayrıcalıktır. Bu Yozgat’ın önemsendiğinin göstergesidir. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlar Kurulu Yozgat’a önem veriyor. Yozgat’ın bir dediği iki edilmiyor. Bugün ne dediysek hepsi oldu" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim