3 Haziran’da Yozgat Havaalanı’nın temelinin atılması üzerine yazılı bir açıklama yapan Fatih Mehmet Arslan, AKP iktidarının Çorum’a üvey evlât muamelesi yaptığını söyledi.

Milletvekili Adayı Arslan açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sosyo-ekonomik yönü ve nüfus yoğunluğu bakımından Çorum’la mukayese bile edilemeyecek Yozgat’a havaalanı yapılmasının hiçbir rasyonel gerekçesi olamaz.

Bu durumda olsa olsa AKP iktidarının Çorum’u üvey evlat gibi görmesi dolayısıyla veya Çorumlu’nun oyunu cebinde gibi düşünmesi ile izah edilebilir. Hoş AKP Milletvekilinin “ havada uçak gören, havaalanı istiyor” gibi laf ettiği yerde AKP teşkilatlarının, atanmışlarının ve seçilmişlerinin beceriksizliği veya iş bilmezliği ile izah edilebilir.

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi, Hürriyet Meydanı’nda tüm dünyaya Çorum Havaalanı sözü vermiştir. Genel Başkanımızın sözü namusumuzdur. İYİ’lerin iktidarında en kısa zamanda havaalanının temelini Genel Başkanımıza attırmak, Çorum’a sözümüz olsun.”

Toplam nüfusu neredeyse Çorum’un yarısı kadar olan Yozgat’a havaalanı yapılırken, Çorum’un es geçilmesini kabul edilemez bulduğunu vurgulayan Fatih Mehmet Arslan açıklamasında, “Söz uçar, yazı kalır. Bu açıklamalarım bir taahhütnamedir, kayda geçsin. Çorumlu bu yazının şahidi olsun.” ifadelerine yer verdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim