Hürriyet’te yer alan habere göre Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat Havalimanı temelinin 3 Haziran 2018 Pazar günü atılacağını açıkladı. Bozdağ yaklaşık 250 milyon TL’ye malolacak ve Sorgun yakınlarına planlanan havaalanının uluslararası standartlara sahip olacağını ve Çorum’un Alaca’nın ilçesinin de istifade edeceğini dile getirdi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ayrıca Çorum’un hayallerinden biri olan hızlı tren konusunda da açıklamalarda bulunarak Yozgat ilinin 2019 yılının ikinci döneminde hızlı trene kavuşacağını söyledi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde açıkladığı seçim beyannamesinde Yozgat Havaalanı’nın 2021 yılında uçuşlara açılacağını söylemişti. Erdoğan, AK Parti milletvekili adaylarının tanıtım programındaki konuşmada; “Yaklaşık 250 milyon TL maliyetli Yozgat Havalimanı ile her 100 km uzaklıkta havayolu ile ulaşım imkanı hedefi kapsamında bölgede hava ulaşım altyapısı desteklenecektir. Havalimanının 2021 yılında tamamlanması beklenmektedir” demişti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim