Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen genel kurula, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, ÇESOB Başkan Yardımcısı, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Recep Gür, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Köse, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmeddin Uzun, Marangozlar Odası Başkanı Ömer Latif Akdağ, Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, Kahveciler Odası Başkanı Nesimi Özkubat, Hazır Elbiseciler Odası Başkanı Necati Şimşek ile oda üyeleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından başlayan genel kurulun divan başkanlığını ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, yaptı. Divan üyeliklerine ise Hasan Yılmaztürk, Kazım Kayar ile Ümmügülsüm Helvacı seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanı Yalçın Kılıç gündem maddelerini okudu. Daha sonra yönetim, denetim ve mali raporlar okunarak oybirliğiyle ibra edildi. Tahmini bütçe, yeni dönem çalışma raporunun okunarak ibrasının ardından ise dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Burada konuşan Divan ve ÇESOB Başkanı Kılıç, Yorgancılar Odası Başkanı Çerikçi ile yönetiminin esnaf için gecesini gündüzüne katarak değerli çalışmalar yaptığını, ikinci esnaf kefaletin kurulmasında büyük katkıları olduğunu, üçüncüsünün bile kurulabileceğini, bunların sayısının artmasının esnafın yararına olduğunu, kanunen mümkün olmasa da ikinci bir Esnaf Odaları Birliği’nin bile kurulması halinde esnafın çıkarına olacağını anlattı. Çerikçi ve yönetimini hizmetleri için kutlayan Kılıç, ÇESOB olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm oda başkanları olarak esnafın yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra söz alan mevcut başkan Çerikçi de Çorum’da hiç kimsenin yapmaya cesaret edemediğini yaptıklarını, ikinci bir esnaf kefalet kooperatifi kurduklarını belirtti. 2014 yılı Ocak ayında yaptıkları seçimle 4 yılı geride bıraktıklarını hatırlatan Çerikçi, yüzlerinin akıyla 4 yılı esnafa hizmet ederek tamamladıklarını açıkladı.

2016 yılı Mayıs ayında 106 esnafla kurdukları Hitit Esnaf Kefalet’in 75 kurucu üyesinin Yorgancılar Odası’ndan olmasının mutluluğunu yaşadığını söyleyen Erdoğan Çerikçi, ikinci kooperatifin kurulması ile emlakçılar gibi bir çok küçük esnafın da devlet desteklerinden yararlanır hale geldiğini, bugüne kadar 6 milyon TL kredi kullandırdıklarını ve önümüzdeki yıllarda bunun daha da artacağına inandığını söyledi.

Erdoğan Çerikçi’nin konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde mevcut başkan Çerikçi güven tazeledi. Oda Yönetim Kurulu ise Murat Koldaş, Aynur Gödek, Erol Özüyağlı, Murat Üğlü, Burak Kınacı ve Zafer İşli’den oluşurken, Denetim Kurulu’na da Ender Bakal, Necla Demirel ve Yusuf Yüksel seçildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim