Çorum Fuar Alanı’nda 6-15 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Festival kapsamında yurtiçi ve yurtdışından toplam 120 firma stant açacak.

Atlas Uluslararası Fuarcılık Yöneticisi Fevzi Atasağun, Festival dolayısıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Dün İkinci Bahar Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında Festival hakkında bilgi veren Fevzi Atasağun, Çorum’da 5 yıldır Tarım Fuarı’nın organizasyonunu üstlendiklerini hatırlatarak, “Çorum’da 2017 yılına Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Festivali ile başlıyoruz.” dedi.

Anadolu’nun yöresel ürünlerinin, tatlarının ve el sanatlarının sergileneceği Festival hakkında bilgi veren Atasağun, “Düzenleyeceğimiz bu Festival ile kıyıda köşede kalmış yöresel ürünleri gün yüzüne çıkarmayı, vitrin oluşturarak pazara erişimini kolaylaştırmayı ve ikili bağlantılar sağlayarak ticaret hacminin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca medeniyetlerin beşiği Anadolu’nun tüm zenginliklerini gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra ulusal ve uluslararası zincir marketlerin yöneticileriyle ticarî buluşma ve sözleşme yapılmasını ve coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımının yapılarak bunların sayısının artmasını sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

VENNEDİK SİRKİ, HAFTA SONU SİZLERLE

Çorum Fuar Alanı’nda yarın açılacak olan Festival’in 10:00-22:00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebileceğini vurgulayan Fevzi Atasağun, Festival kapsamında ayrıca 7-8 Ocak günlerinde Vennedik Sirki’nin yine ücretsiz izlenebileceğini söyledi.

Festival ziyaretçilerine çekilişle birer adet buzdolabı, çamaşır makinesi, LCD televizyon ve cep telefonu hediye edileceğini aktaran Atasağun, söz konusu çekilişin Festival’in son günü olan 15 Ocak Pazar günü, saat 13:00’de gerçekleştirileceğini bildirdi.

ÜCRETSİZ SERVİS DE VAR

Çorum halkının Fuar Alanı’na rahat bir şekilde erişimlerinin sağlanabilmesi amacıyla şehrin farklı noktalarından ücretsiz servis hizmeti vereceklerini kaydeden Fevzi Atasağun, “Ücretsiz servis araçlarımız her saat başı Saat Kulesi civarındaki Ziraat Bankası, Buharaevler Perşembe Pazarı ve Buhara Camisi, Bahabey Caddesi’nde İpek Taksi ve Özdoğanlar Sineması, Mimarsinan Mahallesi Cuma Pazarı, Kafkasevler Camii, Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi, TOKİ Şok Market ve 2. TOKİ Otobüs Durağı yanından yolcu alacaktır. Ücretsiz ulaşabilmenin yanı sıra ücretsiz gezilebilecek Yöresel Ürünler Festivali’ne tüm Çorum halkını davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yöresel Ürünler Festivali’nin açılışına Dünya Gıda Federasyonu Başkanı Hakan Yüksel’in de katılacağını dile getiren Atlas Fuarcılık Yöneticisi Fevzi Atasağun, Federasyon Başkanı Yüksel ve ekibinin ayrıca “Organik ve Yöresel Ürünler” konulu bir seminer vereceklerini sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)     

Editör: TE Bilisim