Atlas Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Festivali, dün gerçekleştirilen törenle açıldı.

Fuarın açılışına Vali Yardımcısı Fikret Zaman, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Oğuzlar belediye Başkanı Orhan Ateş, CHP Merkez İlçe Başkanı Ani Rıza Suludere, Dünya Gıda Federasyonu Başkanı Hakan Yüksel, oda başkanları ve davetliler katıldı.

Fuarın açış konuşmasını yapan Atlas Fuarcılık Yöneticisi Fevzi Atasağun, festival kapsamında yurtiçi ve yurtdışından toplam 120 firmanın stant açtığını dile getirdi.

Çorum’da 5 yıldır Tarım Fuarı’nın organizasyonunu üstlendiklerini hatırlatarak, “Çorum’da 2017 yılına Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları Festivali ile başladıklarını anlatan Atasağun, Anadolu’nun yöresel ürünlerinin, tatlarının ve el sanatlarının sergileneceği Festival ile kıyıda köşede kalmış yöresel ürünleri gün yüzüne çıkarmayı, vitrin oluşturarak pazara erişimini kolaylaştırmayı ve ikili bağlantılar sağlayarak ticaret hacminin geliştirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Medeniyetlerin beşiği Anadolu’nun tüm zenginliklerini gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra ulusal ve uluslararası zincir marketlerin yöneticileriyle ticarî buluşma ve sözleşme yapılmasını ve coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımının yapılarak bunların sayısının artmayı da hedeflediklerini söyleyen Atasağun, festival kapsamında ayrıca Vennedik Sirki’nin bugün ve yarın gösteri yapacağını kaydetti.

Çorumlulara da çağrıda bulunarak festivale davet eden Atlas Fuarcılık Yöneticisi Fevzi Atasağun, Çorum halkının Fuar Alanı’na rahat bir şekilde erişimlerinin sağlanabilmesi amacıyla şehrin farklı noktalarından ücretsiz servis hizmeti vereceklerini vurguladı. Fevzi Atasağun, “Ücretsiz servis araçlarının her saat başı Saat Kulesi civarındaki Ziraat Bankası, Buharaevler Perşembe Pazarı ve Buhara Camisi, Bahabey Caddesi’nde İpek Taksi ve Özdoğanlar Sineması, Mimarsinan Mahallesi Cuma Pazarı, Kafkasevler Camii, Hasanpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi, TOKİ Şok Market ve 2. TOKİ Otobüs Durağı yanından yolcu alacağını anlattı.

Atasağun’un ardından kürsüye gelen Dünya Gıda Federasyonu Başkanı Hakan Yüksel, Anadolu’nun Allah’ın Türklere verdiği bir hediye olduğunu. Allah’ın izni olmadan bu topraklar üzerinde yaşayanları vatanlarından atılamayacağını kaydetti.

Programda kürsüye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da konuşmasında terörle herkesin bulunduğu yeri terk etmesi ve ortalığın karışmasının istendiğini ifade ederek kim ne yaparsa yapsın milletin hep birlikte bu oyunları bozmayı bildiğini ifade etti.

Askeri, polisi. Milleti. Siyasetçisi ve sanayicisinin yerinde sıkı duracağını ve yoluna daha güçlü şekilde devam edeceğini belirten Candan, bu birlikteliği bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim