Hitit Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları” Çorum merkez ile Sungurlu, Osmancık, Alaca ve İskilip’te eş zamanlı olarak başlatıldı.
Çorum merkezden 83, Dodurga, Laçin, Mecitözü, Oğuzlar, Ortaköy ve Uğurludağ ilçelerinden ise 33 olmak üzere toplam 116 okul müdürünün katıldığı kurslarda, Sungurlu’dan 34, Osmancık’tan 35, Alaca’dan 23 ve İskilip’ten de 26 okul müdürü eğitim alacak.
“Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu”nun 1. kademesinde Hitit Üniversitesi öğretim üyeleri ile alanında uzman İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli tarafından, öğretim liderliği, vizyon ve strateji geliştirme, yönetsel ve mesleki etik, okul kültürü ve örgütsel davranış, proje yönetimi, eğitimde kalite yönetimi gibi konular anlatılacak.
Kurum personelinin değişim ve gelişimi açısından bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, kurslara ilişkin yaptığı açıklamasında, eğitimde anahtar konumunda olan okul yöneticilerinin başarılı olması, kendilerini geliştirmesi ve her bakımdan yetkin olması gerektiğini vurguladı.
Büyük, “Bir okul yöneticisi, okulu sosyal çevresine yararlı kılmaya çalışmalı, gelişen ve hızla değişmekte olan dünyanın yeniliklerini etkin bir şekilde takip ederek, bunu kurumda görevli personele, öğrencilere, velilere yansıtmalı ve böylece okulu bir marka haline getirmelidir” dedi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da kamunun, özel sektörün ve STK’ların ortak hareketinin önemine dikkat çekerek, Hitit Üniversitesi’nin tüm paydaşları ile uyum içerisinde ortak çalışmalar yaptığını ve “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları”nın da bunun somut göstergelerinden bir tanesi olduğunu belirtti.
Hitit Üniversitesi’nin çözüm odaklı bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Alkan, “Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları”nın katılımcıların bilgi, beceri ve yeterliliklerinin daha da geliştirilmesinde büyük fayda sağlayacağına inandığını söyledi.
Rektör Alkan, bulunduğu yöreye, topluma her anlamda katkı sağlama misyonu ile çalışmalarını özverili bir şekilde yürüterek her geçen gün yeni bir başarıya imza atan Hitit Üniversitesi’nin, bu önemli çalışmada yer almasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek katılımcılara başarılar diledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim