Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar, özellikle ÇORUM HABER’in 33. yıla giren yayın hayatı boyunca, Şeker Fabrikası’ndan bölünmüş yola, demiryolundan üniversiteye kadar, Çorum sorunları için gerçekten çok ciddi bir mücadele verdi ve pek çoğunda da sonuca katkıda bulunmayı başardı.

Son dönemde “havaalanı” için verdiği mücadele ise, çok geniş kesimler tarafından takdirle izleniyor.

Çorum’un tanınmış simalarından Ahmet Atak da, önceki gün, Halit Altınörs ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, meslek yaşamında 48. yılına giren Mehmet Yolyapar’ı kutladı.

Yolyapar’ın “Çorumlu’nun demiryolu özleminin II. Abdulhamit dönemine kadar uzandığı” yolundaki ifadesini çok doğru ve anlamlı bulduğunu belirten Ahmet Atak, “1901 doğumlu babam, öz yolundan demiryolu geçeceğini, çocukluğunda dedemin kendisine söylediğini anlatırdı. Çorum’un, yüz yıldan fazla bir zamandır demiryolu beklediği doğru. Yolyapar’ın bu gerçeği ifade etmesini çok önemli buluyorum” dedi.

Mehmet Yolyapar’ın “hızlı trenin 2023’e yetiştirilmesi” talebinden sonra Başbakan’ın bu doğrultuda söz vermesini de çok önemsediğini belirten Ahmet Atak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“1959’dan beri Çorum’da yaşıyorum. Şimdiye kadar çok gazeteler çıktı, çok basın mensubu geldi-geçti. Ama, Çorum tarihinde, Mehmet Yolyapar kadar Çorum için mücadele eden bir başka gazeteci daha görmedim. Bütün samimiyetimle, kendisini çok takdir ediyorum, Çorum adına şükranlarımı sunuyorum.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim