Çorumspor’un kurulmasıyla birlikte, Çorum futbolla yatar, futbolla kalkar hale gelmişti. Müthiş bir ilgi, sevgi ve bağlılık vardı. Kırmızı-Siyahlı takımın galibiyetleri Çorum’u bayram yerine döndürür, mağlubiyetlerinde matem havası eserdi. O yılların sinema tutkusuna benzer bir tutkuydu bu. Sohbetlerin baş konusu Çorumspor’du.

Üçüncü ligde güçlü bir kadroya sahip olan Çorumspor, her sezon şampiyonluk kovalar, ama sonunda kıl payı kaybederdi. Ve nihayet şampiyonluk, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu’nun 1973’te Belediye Başkanı seçilince, Kulüp Başkanlığı’nı arkadaşı Dr. Atilla Bozdoğan’a bıraktığı dönemde gelmişti. Bu vesileyle her iki değerli Çorum evlâdını da rahmetle anıyoruz.

İşte Çorumspor’un liglerde fırtına gibi estiği o dönemde, 1973 yılında, Samsun’dan 18 yaşında gencecik bir futbolcu Çorumspor’a geldi: İsmail Durmuşoğlu… Ağabeyi Yaşar, amca oğlu Ömer ve takım arkadaşı Ömer Makaracı ile birlikte, Ladikspor’dan Çorumspor’a…

Çorumspor’da 4 yıl top koşturan ve büyük başarı gösteren İsmail Durmuşoğlu, birinci ligdeki memleket takımı Samsunspor’a transfer olur. Ama, Çorum’da yaşadığı yılları, dostlarını, ağabeylerini, özellikle “Manevi Baba” bildiği Atilla Laçin’i asla unutmaz. Ve tabii, çoğu bugün aramızda olmayan takım arkadaşlarını…Çorumspor’un o efsane kadrosunu…

Bir sakatlık sonucu futbol hayatı sona eren İsmail Durmuşoğlu, Türkçe öğretmeni olarak Samsun’da yaşamını sürdürür. Bir dönem, Samsun Anadolu Lisesi’nin unutulmaz Müdür Başyardımcısı olarak iz bırakır. Halen de İlkadım’da Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenliğe devam etmektedir.

1978’de Aygül Aydın ile evlenen İsmail Durmuşoğlu’nun Gülis isimli bir kızı ve Selin isimli bir torunu bulunuyor. Eğitimci olarak 37. yılını yaşayan İsmail Durmuşoğlu, yaşam öyküsünü “Kağıttan Top Yapardık” isimli kitapta topladı. Durmuşoğlu’nun kitabında, Çorum’la ilgili ilginç gözlemler, izlenimler ve Çorumspor yıllarına ait hoş anılar yer alıyor. Kitabın, Çorumlu sporseverlerin ilgisini çekeceğine inandığımız Çorum’la ilgili bölümlerini ÇORUM HABER okurlarına sunacağız.

İsmail Durmuşoğlu, manevi babası Atilla Laçin aracılığı ile Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’a da imzalı bir kitabını gönderdi. Daha sonra yaptıkları telefon görüşmesinde de, Çorumspor yıllarının ÇORUM HABER’de yayınlanmasından çok mutlu olacağını söyledi. Ayrıca, kendisini tanıyan eski Çorumspor yönetici ve taraftarlarına, tüm Çorumlulara selamlarını, saygı ve sevgilerini gönderdi.

Tarihi bir anı…

İsmail Durmuşoğlu, 18 yaşında geldiği Çorumspor’da iki yıl amatör oynamıştır. 1975’te, Bafralı Ahmet’in transferi sırasında profesyonel imza atacaktır. Yukarıdaki nostaljik fotoğraf, Aydın Kalelioğlu, Ahmet, İsmail ve merhum Yaşar Battal’ı imza aşamasında göstermektedir. Ahmet ise, Çorumspor’daki başarısından sonra Düzcespor, Eskişehirspor ve Bursaspor’da oynayarak şöhret olacaktır. Mehmet Yolyapar’ın üstadı olan gazeteci Aydın Kalelioğlu, Gökova Akyaka’da yaşamaktadır.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim