Çorum merkezin yanı sıra Alaca, Ortaköy, Mecitözü ve Sungurlu’nun köylerini ziyaret eden Özünel’e HDP ve Emek Partisi yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
HDP’ye verilen her bir oyun bu ülkedeki kardeşliğe, barışa verilmiş bir oy olduğunu belirten Özünel, “Verilen bir oy emekçilere verilmiş bir oydur. Verilen bir oy diktatörlüğe karşı dur demenin yoludur. Bu seçimde HDP kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.
Gerçekleştirilen ziyaretlerde HDP çatısı altında oluşan ittifakta toplumun tüm kesiminden temsilcilerin bulunduğunu söyleyen Özünel, Alevilerin hak ve eşit yurttaşlık talebi için mücadele eden Turgut Öker, Ali Kenanoğlu ve Müslüm Doğan’ın, inancını özgürce yaşamak için yıllarca mücadele eden Hüda Kaya’nın ve Türkiye sol-sosyalist ve emekçi mücadelesinin önderlerinin HDP çatısı altında bir araya geldiğini dile getirdi.
Egemen güçlerin bu barış topraklarına dönem dönem çatışmanın ve ayrıştırmanın tohumlarını attığını ve bunda da kısmen başarılı olduklarını belirten Özünel, “1980 Çorum olayları tarihe kara bir leke gibi geçmiştir. Bu nedenle Çorumlular olarak bizlerin daha çok kardeşlik, daha çok barış istememiz gerekir.
Ömrümün büyük bir kısmını işçi ve emekçilerin mücadelesine destek vererek geçirdim. Kardeşliğin, barışın anlamını çok iyi biliyor ve anlıyorum. Bu temelde Çorum’daki insanlar arasında bir ayrım ve ayrıştırmanın ancak egemen olanların çıkarlarına hizmet ettiğini düşünüyorum. Yoksa kiremit fabrikalarında, tarlalarda, organize sanayide çalışan bir işçinin birbirinden farkı olmadığı gibi farklı inanç ve yaşamlara sahip olanların da birbirinden farkı yoktur” dedi.
AKP hükümetinin atanmış başbakanının halkı bölmek, kutuplaştırmak için seçim meydanlarında terörist aradığını dile getiren Özünel, “Yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma, soru çalma, torpil yapma vb. tüm hileler bu iktidarın döneminde olmuştur. İftira ve belgelerle yaratılan örgütler gerekçe gösterilerek binlerce kişi tutuklanmıştır. Şimdi bunlar yokmuş gibi konuşmaktadır. HDP’ye yapılan saldırı ve baskıları ise meşru göstermeye çalışmaktadır” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim