İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda gündemi değerlendiren Mehmet Tüm, “yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla” mücadele adı altında iktidara gelen AKP’nin her konuda sınıfta kaldığını belirterek, “Kendi çocukları ve yakınları zengin olurken, ülkenin tamamı açlık ve yoksulluk içinde” dedi.

Kendisinin CHP PM Üyesi olması nedeniyle Türkiye’deki teşkilatları gezdiğini kaydeden Tüm, “Örgütleri gidip yerinde görmemiz ve daha çok çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

15 yıllık AKP iktidarı döneminde yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların katlanarak arttığını belirten Tüm, “Türkiye artık KHK’larla yönetilmeye başlandı. Sorgusuz sualsiz 120 bin kamu emekçisi işten çıkarıldı. En çok kadın cinayeti bunların döneminde yaşandı, 7 bin kadın katledildi. En çok iş cinayeti bunların döneminde yaşandı, 15 yılda 20 bin işçi yaşamını yitirdi.

Türkiye baskı ve zulümle yönetilmeye başlandı. Meclis şu anda baypas edilmiş durumda. Kadınlar için, gençler için, çalışanlar için verdiğimiz tüm meclis önergeleri iktidar vekilleri tarafından reddediliyor. Eğer parlamento kendi vicdanıyla hareket etmiyorsa o ülkenin parlamentosundan hayır gelmez. Meclis’e ne getirirsek getirelim reddediyorlar çünkü sayısal çoğunluk onlarda. Zaten MHP de şimdi AKP ile birlikte hareket ediyor” ifadelerini kullandı.

AKP iktidarı döneminde rüşvet ve yolsuzluğun arttığını kaydeden CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Toplumu kutuplaştırıyorlar. AKP Genel Başkanı Erdoğan her konuştuğunda ülkenin yüzde 50’sini düşman ilan ediyor. AKP iktidarı şu anda iflas etmiş bir durumda. Gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmış bir iktidar var. Çocukları, dünürleri, enişteleri varlık içinde yüzerken, diğer taraf yokluk içinde yaşıyor” dedi.

16 Nisan referandumunda ortaya çıkan “hayır” cephesinin 2019 seçimlerinde tek adam rejimine son vereceğinin altını çizen Tüm, “Ülkeyi tek adam diktatörlüğünden kurtaracağız. Bu ülke asla parlamenter sistemden vazgeçemez. Çünkü Türkiye yüzünü çağdaş dünyaya çevirmiş bir ülkedir” diye konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim