Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ahmet Sami Ceylan ile AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum'un temel sorunları ile yakından ilgilenmeye, yetkili mercilere sorunları iletmeye devam ediyor.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, son olarak Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal'ı ziyaret ederek, Çorum'daki yol çalışmaları konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Genel Müdür İsmail Kartal, Çorum'daki yol çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Ceylan ve Kurt ise talepleri ve sorunları iletti. Karayollarının durumunun masaya yatırıldığı görüşmede; Kartal, ilimize yönelik yeni müjdeler de verdi.
Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Milletvekili Ceylan, 2002 yılından bugüne kadar ilimiz karayollarına toplam 1.8 katrilyonluk yatırım yapıldığını bildirerek, “İktidara geldiğimizde 2002 yılında toplam 58 kilometre bölünmüş yol varken, şu an 314 kilometre bölünmüş yola kavuştuk” diye konuştu.
Ceylan, açıklamasında şu bilgileri paylaştı: “Çorum-Cemilbey-Ortaköy yolu 1. kısım olan 22 km'si 2 A standartlarında projesi bitmiş olup, yatırım programına alınmıştır ve Mart ayında ihaleye çıkacaktır. Geri kalan 36 km'lik Cemilbey-Ortaköy arası ise proje çalışması 2016 yılı içinde biterek yatırım programına alınacaktır.
38 km uzunluğunda olan Sungurlu-Uğurludağ arası geçiş yolu proje çalışmaları devam etmektedir. Hızlandırma konusunda mutabakatı yapılarak bu sene içerisinde yatırım programına alınacaktır. Zile-Alaca ve Sungurlu yolunun yapım çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmaya da ek ödenek sağlanmıştır. Gümüşhacıköy-Laçin-Hamamözü arası 11 km'lik kesimin proje ihalesine çıkması kararlaştırılmıştır. İskilip-Çankırı yolu Bayat geçişi 7 milyon 500 bin lira değerinde ihaleye çıkılmış olup, yer teslimi yapılacaktır. İskilip-Çankırı yolunda 58 milyon 500 bin lira değerinde ihalesi yapılmıştır ve önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılacaktır.
Çorum-Merzifon yol ayrımından Mecitözü-Amasya arası 61 km. girişimlerimiz sonucunda bu ay içerisinde ihalesi sonuçlanacaktır. Böylelikle Çorum-Amasya arası bölünmüş duble yol olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Devam eden Çorum-İskilip yolundaki görüşmemiz sonucunda ek ödenek sağlanmıştır. Ortaköy-Çorum 2A standardında 12 metre yol 22 km. ihaleye Mart ayında çıkacak, geriye kalan 36 km'lik bölümü ise proje çalışması devam etmektedir. Çorum-Mecitözü-Amasya 61 km. ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapılacak, 2x2 bölünmüş yol olarak düzenlenecek. Sadece 2015 yılında Çorum'a 51 milyon liralık yol yatırımı yapılmıştır”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim