Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro Sen Çorum Şubesi üyeleri, önceki gün Anvatar Otel’de istişare toplantısı yaptı.
Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’un katılımıyla gerçekleştirilen ve sendika çalışmaları ile ilgili görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Fatih Gök, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sami Çam ile Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların üye ve yöneticileri hazır bulundu.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda sendika üyelerine hitaben bir konuşma yapan Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
AKP hükümetinin 13 yıllık dönemini değerlendiren Yokuş, “Siyasi iktidar işbaşına gelirken, Türkiye’de hukukun üstünlüğünün hakim olacağını vadetmişti. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile yasalar yeniden dizayn edildi. Hukuka darbe vuruldu. Ülkemde hukuk, adalet yerlerde sürünüyor. Yolsuzluklar yasal düzenlemelerle kapatılıyor” dedi.
Türkiye’de yasaların kişiye göre uygulandığını belirten Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“YOLSUZLUK TAVAN YAPTI”
“Hükümet 13 yılda ihale yasasında 144 kez değişiklik yaptı. Her bir buçuk ayda bir yasa değiştirildi. Kişisel çıkarlara göre yasalarda düzenleme yapıldı. AKP iktidara gelmeden önce 3Y ile (yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar) mücadele edeceğini vaat etmişti. 13 yıl sonra gördük ki Türkiye, yolsuzlukta ve yoksullukta tavan yaptı. Hükümet 3Y’nin altında kaldı.

“BU KAVGANIN SEBEBİ NE?”
13 yıl boyunca işbirliği yapan iktidar ile paralel yapı şimdi birbirlerine olmadık sözlerle saldırıyor. Ağza alınmayacak ne kadar küfür varsa birbirlerine söylüyor. 13 yıl önce ‘Hükümet darbe, fişleme yaptı’ diye bağırıyordunuz. Cuntacıların yaptığının aynısını şimdi siz yapıyorsunuz. 13 yıl boyunca orduya ve yargıya kumpas yaparken beraberdiniz. Şimdi ne oldu? Bu kavganın sebebi ne? Hangi rantı paylaşamadınız? Düne kadar paralel dediğiniz kişilerle birlikte yiyip, içiyordunuz. Öküz öldü, ortaklık bitti mi? Lanet olsun size de, sizin önünüzde diz çökenlere de.

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”
13 yılda 20 bin kişi sınavsız devlet memuru yapıldı. Kamuda yandaşlık ve yalakalık yapanlar üst düzey makamlara yerleştirildi. Sizden önceki iktidarlar 1 çalıyorsa siz 100 çaldınız. Neden ayrımcılık, ahlaksızlık yapıyorsunuz? Bu vicdansızlığa itiraz etmeyecek miyiz? Sessiz mi kalalım? Olmaz olsun böyle bir anlayış. Adaletiniz yerin dibine batsın. Hakketmediği halde devlet hazinesini kim dağıtıyorsa ve yiyorsa zehir zıkkım olsun.

“SUÇLULAR CEZASINI ÇEKMELİ”
Devletin içinde kamu düzenini bozan, hukuku çiğneyen kim varsa cezasını çekmeli. Kim kanunları çiğnerse, bedelini de ödemeli. Türkiye Kamu-Sen olarak hakkıyla görev yapan insanlara zulmedenleri lanetliyoruz. Her zaman karşılarında olduk, olmaya da devam edeceğiz.
Uluslararası Şeffaflık Örgütü verilerine göre Türkiye yolsuzlukta dünya şampiyonu oldu. Yolsuzluğun, hırsızlığın olduğu ülkeye yatırımcı gelmez. Bakanların mecliste aklandığına bakmayın. Suç mecliste değil, yargıda aklanır. İktidar değiştiğinde, yolsuzluk dosyaları tekrar gündeme getirilir. O zaman ne yapacaksınız?”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim