Burs programı ile devlet üniversitelerinde doktora derecesine sahip araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya doktor öğretim üyesi kadrolarında en az 3 yıldır görev yapmakta olan ve son 5 yıldaki yabancı dil puanları 50-64 arasında olan öğretim elemanlarının dil yetkinliklerinin artırılmasına katkıda bulunulmasının amaçlandığının belirtildiği açıklamada, destekten faydalanacak öğretim elemanlarına yabancı dil kurs ücretinin aylık 2500 TL’yi geçmeyecek kısmının YÖK tarafından ödeneceği; böylece 6 ay süreyle kurs görecek akademisyenlere toplamda 15.000 TL’ye varan burs desteği verileceği ifade edildi.

YÖK’ün belirlediği kriterler çerçevesinde üniversitelere başvuru yapan öğretim elemanlarının başvurularının YÖK’e iletilmiş ve YÖK Yürütme Kurulu tarafından dosyaların değerlendirilerek nihai kararın verildiğinin belirtildiği açıklamada, buna göre YÖK-Yabancı Dil Eğitimi Destek Programı kapsamında toplamda 25 devlet üniversitesinden 40 akademisyene yabancı dil becerilerini geliştirmeleri ve uluslararası alanda tecrübelerini artırmaları amacıyla yurt dışı eğitim desteği sağlandığı ifade edildi. Açıklamada, destek alacak öğretim elemanlarının İngiltere, Amerika, Kanada, Almanya ve Fransa gibi ülkelerdeki uluslararası akreditasyona sahip dil eğitim merkezlerinde 2-6 ay arasında eğitim görecekleri kaydedilerek, bu sayede akademisyenlerin yabancı dilde ders verme kapasitelerinin geliştirilmesinin sağlanacağı belirtildi.

Hitit Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, bu olanaktan Hitit Üniversitesi’nden de 1 (bir) öğretim elemanının faydalanacağı, YÖK’ün “Yabancı Dil Eğitim Bursu" kapsamında destekleyeceği 25 devlet üniversitesinden birinin Hitit Üniversitesi olduğu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Seyfi Şevik’in YÖK-Yabancı Dil Eğitim Bursu başvurusunun YÖK Yürütme Kurulu’nca onaylandığı böylece öğretim üyenin ülke çapında devlet üniversitelerinden desteklenecek 40 akademisyenden biri olduğu vurgulandı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim