TBMM İdare Amiri ve Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse seçim çalışmaları kapsamında Kargı’ya bağlı Hacıhamza Köyü’nü ziyaret ederek partisine oy istedi.
Ziyarete Milletvekili adayları Av. Tufan Köse, Av. Dinçer Solmaz, İl Başkanı Gürsel Yıldırım, CHP Kargı İlçe Başkanı Hakkı Bolpaça, CHP İl Genel Meclis üyeleri, parti yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. Ziyareti sırasında köyde bulunan kahvehanede halka seslenen Köse, "Hükümetin Suriye’de giriştiği eylemler, oradaki yasal olmayan örgütlere verdikleri desteklerin sonucu bir Müslüman kırımı yaşanıyor" dedi.
Köse sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde Müslüman Müslümanı daha çok öldürüyor. İsrail’in bugüne kadar öldürdüğü Müslüman sayısı binlerle ifade edilirken bugün sadece Irak’ta bir buçuk milyon Müslüman öldürüldü. Fas’tan Kırgızistan, Bangladeş, Pakistan’a kadar bir kan gözyaşı içerisindeyiz. Bu kan gözyaşının olduğu coğrafyanın içerisinde bir Anadolu var ki bu Anadolu’da biz ite kakada olsa bir Cumhuriyet yaşıyoruz”

“ZENGİNDEN VERGİ”
AKP iktidarı döneminde yoksul halkın daha da yoksullaştığını ileri süren Köse, “Yoksul halk iyice yoksullaşırken zenginimizde iyice zenginleşti. Büyük holdingler 2010 yılı hedeflerine 2005 yılında ulaştı. Hani bize fakir fukara garip guraba edebiyatı yapan iktidarımız var ya en çok büyük holdingleri zenginleştirmiş. Biz ülkemizde yoksulluğun kader olmadığını biliyoruz. 950 lira asgari ücretle bir aile nasıl geçinir? Buna ihtimal var mı? 7 Haziran’da genel başkanımız dedi ki yoksulluk kader değil ben bu yoksulluğu bitireceğim dedi. Nasıl bitireceğiz söyleyelim. Vergiyi zenginden alacağız. Asgari ücretliden almayacağız. Emekliye en çok para bayramda lazım onun için emekliye ikramiyeyi bayramda vereceğiz. Niye vereceğiz yoksulluğu biraz daha azaltmak için” diye konuştu.



“VAATLERİMİZ BENİMSENDİ”
Konuşmasında kaynak konusuna da açıklık getiren Köse, “Kaynak nerede diyorlar. Biz asgari ücret 1500 lira olacak dedik. Bakın şimdi asgari ücret 1300 lira olacak diyorlar. Biz sosyal güvenlik destek primini kaldıracağız demiştik şimdi onlar da kaldıracağız diyorlar. Emekliye ikramiye dedik şimdi 100 lira vereceğiz diyorlar. Demek ki kaynak var. Ülkemiz zengin bir ülke kaynak var yeter ki nereden alıp nereye vereceğimizi bilelim” dedi.

“BELEDİYE NEDEN KAPANDI?”
Belde belediyelerinin kapatılmasını da eleştiren Milletvekili Köse, “Bugün Fransa’da 30 binin üzerinde belediye var. Fransa’nın nüfusu bizden az. Neden kapatıyorlar Hacıhamza Belediyesini? Borcu çok diyorlar. Belde belediyeleri bizim bütçeye yük oluyor diyorlar. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcu, kapatılan belde belediyelerinin üç katı. Biz CHP olarak belde belediyelerinin kapatılması kararını 2008 yılında anayasa mahkemesine taşıdık 2009 yılında kapatılacaktı ve bizim itirazımızla 2014 yılına ertelendi. 2014 yılında da belde belediyeleri kapatıldı. Ancak genel başkanımızın sözü var iktidara gelirsek kapatılan belde belediyelerinin tamamını yeniden açacağız” diye konuştu.

“ATM’Yİ KAPATMAK BİZE OY VERMEYİN DEMEKTİR”
Bir vatandaşın köyde bulunan ve devlet bankasına ait olan banka ATM’sinin kapatılmasını TBMM İdare Amiri Köse’ye ileterek, ATM’nin yeniden açılması için destek istemesi üzerine, Köse, "ATM sizden ekmek mi istiyor, aş mı istiyor, neden kapatıyorsunuz? Gerekçesi nedir? Kasıtlı yapıyorlar. Eziyet ediyorlar. Bize artık oy vermeyin diyorlar ben öyle anlıyorum artık bunun başka izahı olamaz. Ben Ziraat Bankası Genel Müdürümüzü bizzat arayacağım Pazartesi günü bu sorunu çözeceğim size söz veriyorum” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim