Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde sertifikalı yoğun bakım hemşire sayısını artırmak amacıyla düzenlediği ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan 2015 yılı 1.Dönem Yoğun Bakım Hemşirelik kursu eğitimi 12 hemşirenin katılımıyla gerçekleştirildi. Kursa Çorum, Ağrı, Kars, Erzurum ve ilçesi hastanelerinden 12 hemşire katıldı.
Yaklaşık bir buçuk ay süren eğitim sonunda sertifika programı öncesi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından kursa katılan hemşirelere veda toplantısı düzenlendi.
Toplantıya; Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan Mali hizmetler başkanı Metin Tekin hastane Başhekimi ve yöneticisi Prof. Dr. Bilgehan Erkut ve diğer idareciler katıldı.
Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan kursa katılan hemşirelere; yoğun bakım hemşireliği eğitimi için Erzurum Bölge Eğitim Hastanesini seçmelerinin onlar açısından çok faydalı olduğunu zira Bölge hastanesinin yoğun bakım çeşitliliği açısından çok zengin bir kapasiteye sahip olduğunu ifade etti.
Erdoğan, “Bizden aldığınız bu eğitimin inşallah bakımın yapacağınız hastalara çok ciddi katkıları olacaktır. Yoğun bakım hemşireliği görevlerinizde sizlere başarılar diliyorum hayırlı olsun” dedi.
Kursa katılan hemşireler de “Aldığımız eğitim mesleğimiz açısından bizlere çok fayda sağladı. Yoğun bakım hastalarının tedavi edilmesi, hasta yaklaşımı ve hasta bakımını burada öğrendik. Böyle bir eğitimi düzenledikleri için Genel Sekreterliğimize hastane Başhekimine Sağlık bakım hizmetleri Müdürümüze, Eğitim sorumlumuza ve eğitimimiz süresi içerisindeki pratik bölümünde desteklerinden dolayı yoğun bakım hemşirelerinin gösterdikleri özveriye teşekkür ederiz” dediler.
(İHA)
 
Editör: TE Bilisim