2018-YKS’nin huzur ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen İl Sınav Koordinasyon Kurulu Toplantısı Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında yapıldı. Toplantıya Çorum Valiliği temsilcisi ile birlikte Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü temsilcileri de katıldı. Toplantıda, yapılacak sınavın huzur ve sükûnet içinde geçmesi ve adayların sınav konforlarını etkileyebilecek olası durumlar ele alınarak bu hususlarda alınması gereken tedbirler görüşüldü.

İl Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alkan, sınavların 30 Haziran 2018 (YKS/1) Cumartesi sabah ve 01 Temmuz 2018 (YKS/2-3) Pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzere 3 (üç) ayrı oturum halinde uygulanacağını, sabah oturumlarının saat 10.15’te öğleden sonraki oturumun ise 15.45’te başlayacağını, sınavın zamanında başlatılabilmesi için, adayların kimlik denetimleri yapılarak sınav salonlarına alınmalarına sabah oturumlarında saat 09.00’da, öğleden sonraki oturumda ise saat 14.30’dan itibaren başlanacağını, adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacağını ve bu saatten sonra bina kapıları kapatılarak hiçbir adayın sınav binasına kesinlikle alınmayacağını vurguladı.

Çorum’da Nüfus Müdürlükleri’nin Cumartesi günü 07.00-17.00 ve Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasında açık olacağını vurgulayan Rektör Alkan, sınava genel toplamda 106 sınav binasında yaklaşık 30 bin 400 adayın katılacağını, bununla birlikte 4 bin 500’e yakın personelin görev yapacağını belirterek, sınava girecek adayların sınav öncesinde stresten uzak durmaları gerektiğini dile getirdi.

Alkan, sınava girecek aday ve görevlilerin zorunlu belgelerle salonlara gelmesini, yasak materyaller konusunda kurallara uyulmasının sınavın güvenliği için önem arzettiğini ve sınava katılacak tüm adaylara başarı dilediğini sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim