Olay 17 Mart 2019 günü Çorum merkez Akkent Mahallesi 8’inci Cadde’de meydana geldi. İddialara göre, Nuh A., (56) ile oğlu Sefa Arılı (19) arasında yırtık pantolon yüzünden tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkesine hâkim olamayan baba Nuh A., oğlunu bıçakladı. Sefa Arılı ağır yaralı olarak kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Cinayet sonrası gözaltına alınan baba Nuh A., tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Çorum Cumhuriyet Savcılığı, “Alt soydan akrabayı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile baba Nuh A., hakkında iddianame hazırladı. İddianame Çorum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Çorum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Nuh A., ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Sanık Nuh A., ilk mahkemede “Olaydan 6 ay önce oğlum yırtık bir pantolon almıştı, bende kendisine oğlum bunu bize fazla görürler giyme diye ikna ettim, gidip pantolonu değiştirdi, sonra aynı pantolondan bir daha almış, bana hediye aldılar diye söyledi. Bende böyle şeyler giyme güzel şeyler giy ve örnek ol bize böyle şeyler yakışmaz dedim.

Olay günüde pantolon yüzünden aramızda tartışma yaşandı, bana evi terk edeceğim dedi. Bana ağza alınmayacak küfürler etti. Ben şeker hastasıyım bu lafları duyunca bir anda gözüm döndü. Televizyonun yanında meyve bıçağı vardı. Elime bile aldığımı hatırlamıyorum, bin pişmanım, çok üzgünüm, oğlumdan kan geldiğini gördük annesi bağırdı, komşular geldi. Kanı durdurmaya çalıştık, önce kesi izi sandık, hemen ambulansı aradık, dediğim gibi çok üzgünüm” diyerek kendisini savunmuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Önceki gün bir kez daha hakim karşısına çıkan ve çok üzgün olduğunu yeniledi. Mahkeme heyeti ise tutuklu sanığın şeker hastalığına ilişkin tedavi evraklarının celbi için Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinden gelecek raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim