Performans sisteminin sağlık çalışanlarını motive etmekten çok, motivasyonunu bozar hale geldiğini de dile getiren Memiş, “Sağlıkta dönüşümle birlikte sağlık çalışanlarının motivasyonunu artırıcı bir uygulama olarak hayata geçen performans sistemi, bu özelliğini kaybettiği gibi motivasyonu bozma noktasına geldi. Şu anda hiçbir sağlık çalışanının memnun olmadığı mevcut sistem en kısa sürede kaldırılmalı, hakkaniyetli ve herkesin hak ettiğini almasını sağlayacak bir sistem hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

Ülke üzerinde oynanan oyunların bulunduğunu belirten Memiş, bu ülkede ne zaman milletin iradesi ortaya çıkmaya başlasa bunu engellemeye çalışan mihrakların ortaya çıktığını her 10 yılda bir darbeler yapılarak ülkenin geleceği ile oynandığını söyledi.

Ülkede yasakların kaldırılması ve özgürlüklerin yaşanması konusunda veriler mücadelede en büyük mücadeleyi Memur-sen’in verdiğini anlatan Metin Memiş, batıdan girmeyi başaramayanların şimdi de doğudan girmeye çalıştığını ancak buna izin verilmeyeceğini anlattı. 24 Haziran seçimlerini belirsizliğe sürüklemek isteyenlerin döviz kurları ile oynadığını anlatan Memiş, istikrarın devam etmesi eski Türkiye’ye dönülmemesi açısından 24 Haziran seçimleri Memur-Sen ailesi için de önemli bizim duruşumuzu yadırgadılar ve tarafsınız dediler. Bayrak inmesin, ezan susmasın dedik tarafımız bu taraf. Biz mazlumların yedi düvele meydan okuyanlardın yanındayız bu duruşumuz yandaşlıksa bu yandaşlığımızı da sürdüreceğiz. Hepimize bu ülkenin bireyleri olarak önemli bir görev düşüyor. Ülke üzerinde akbaba gibi dolananlara meydanı boş bırakmayacak istikrarı bozmaya çalışanlara karşı da dik duruşumuzu ortaya koyacağız. Önce vatanımız diyerek ülkenin geleceğine sarılacağız sonra taleplerimizin çözümü için adımlar atacağız” diye konuştu. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim