Konuyla ilgili Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Bilindiği üzere 6948 Sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 5. maddesi gereğince Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin her yıl 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında bir önceki yıla ait (yıllık ciro bilgisi, kapasite kullanım oranı bilgisi, çalışan sayısı, tüketilen enerji, üretim şekli, üretim bilgisi ve atık madde bilgilerini) yıllık işletme cetvellerini eksiksiz doldurarak sistem aracılığıyla internet ortamından online olarak veya zorunlu hallerde (sistem arızasında) bağlı bulundukları ilin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne yazılı olarak vermeleri gerekmektedir.

Sanayi işletmelerinin her yıl vermek zorunda olduğu; bir önceki yıla ait faaliyetleri ile ilgili yıllık işletme cetvelini ‘Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ veya ‘https://sanayisicil.sanayi.gov.tr/’ adresinden işletme adına alınan şifre ile sisteme girilip ardından ‘işletme’ menüsüne girildikten sonra çıkan ekranda ‘Belge No ile İşletmemi Getir’ veya ‘Kayıtlı İşletmelerim’ menüsünden işletme çağırılarak yıllık işletme cetveli için gerekli bilgiler doldurulup giriş yapılarak sistem üzerinden İl Müdürlüğü’ne gönder butonuna tıklanarak online olarak Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne gönderilecektir.

Sanayicilerimizin 1294 TL’lik idari para cezasına muhatap olmamaları için 30 Nisan 2019 gün sonuna kadar beklenilmeden bir an önce yıllık işletme cetvellerinin girişleri yapılarak, internet ortamındaki online girişlerin son gün olan 30 Nisan’da sistemde yoğunluk olacağı ve olası sistem arızalarının olabileceği dikkate alınarak en son güne bırakılmaması gerekmektedir.

Yıllık işletme cetveli bilgilerini 30 Nisan 2019’ a kadar internet ortamında süresi içinde giriş yapmayan veya zorunlu hallerde İl Müdürlüğü’ne yazılı olarak vermeyen işletmelere 6948 sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 9. maddesi gereğince 1294 lira idari para cezası uygulanacaktır.

Kamuoyuna ve ilgililere önemle duyurulur.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim