Anadolu Yıldızları Ligi (ANALİG) Tekvando Karadeniz Grup Birinciliği Çorum’da başladı.

Atatürk Spor Salonu’nda dün sabah saat 09.00’da yapılan müsabakalarla başlayan grup birinciliğine, Çorum’un yanı sıra; Samsun, Sinop, Amasya, Kastamonu, Bartın, Düzce, Bolu, Zonguldak ve Giresun olmak üzere 10 ilden 200 sporcu katılıyor. Çorum’u, 9 bayan, 9 erkek 18 sporcu temsil ediyor.

Başhakemliğini Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Aydın Akpınar’ın yaptığı grup birinciliğinde Çorum’dan Uğur Yamaner ve Furkan Mutlu ile birlikte toplam 22 hakem görev yapıyor. Milli Takım Antrenörü İlhan Aşkın da grup birinciliğinde federasyon gözlemcisi olarak görev yapıyor.

Grup birinciliğinde, kızlarda ve erkeklerde 10’ar sıklette müsabaka yapılacak. Müsabakalar sonunda, iller genel klasmanında ilk 6 sırayı alan takımlar yarı final grubuna yükselecek. Kilolarında ferdi olarak birinciliği elde eden tekvandocular da yine yarı final bileti alacak.

Grup birinciliğinde, ilk gün, kızlarda, 44, erkeklerde ise 33 ve 41 kilolarda müsabaka yapıldı. Erkekler 41 kiloda tatamiye çıkan Çorumlu tekvandocu Eyüp Uygun yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi.

Dün başlayan ve müsabakaların 2 tatamide yapıldığı grup birinciliği yarın sona erecek.

(Rıfat KARA) 

Editör: TE Bilisim