Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Sincan Barbaros Camii'nde kıldı. Namaz sonrası emeklilere promosyon ücreti çalışmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Promosyonla ilgili sürekli Başbakan halledecek diyor. Biz bir ekibiz. Paslaşma tabii ki lazım. Emeklilerimize şunu anlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi dün itibarıyla 2017'den geçerli olmak üzere asgari ücrette yüzde 10'a yakın bir artış gerçekleşti. Bu, yıllık enflasyonun üzerinde bir artıştır.

İleride imkanlarımız arttıkça, ülkemiz zenginleştikçe daha fazlasını vermek için gayret göstereceğiz. Emeklilerimiz bu ülkenin kalkınması için gayret ettiler. İmkanlar arttıkça bunları da yapacağız. 2017 yılında emeklilerimize maaşlarına ilaveten promosyon ödemesi yapılacak. Bu dönemde bin lira altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 lira, bin lira-2 bin arası 375 lira, 2 bin lira üzerinde maaş alanlara 450 TL ödeme yapılacak. Bu neyin karşılığı, emekli maaşını bankalara yatırıyor devlet. Bu yatırdığı bankalar parayı tuttuğu için emeklilerimize böyle bir imkan sağladılar. Bunun dışında, asgari bu kadar. Vermek isteyen olursa amenna, diyeceğimiz bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 11,5 milyon emeklinin bu promosyondan faydalanacağına işaret ederek, “Bunun 8,5 milyonu bin-iki bin aralığında ve onlar 375 lira alacak. Yüzde 6,5 lira civarında 2 binin üzerinde var, onlar 450 alacak. Ağırlıklı ortalama 375 diye açıklayabiliriz. Bunun yıllık tutarı ne diye merak edilebilir. 5 katrilyonluk bir kaynağı bankalar ve hükümetimiz emekli maaşlarına ilave olarak promosyon şeklinde sağlamıştır. 3 yıl hesapların bankada tutulması karşılığı yapılacak. Ödeme bir seferde yapılacak. Bu 2017'de emeklilerimizin maaş aldığı takvime uygun olarak bir iki ay içinde tamamlanmış olacak” diye konuştu.

(İHA)

Editör: TE Bilisim