4. Erciş Edebiyat Şöleni ve Kitap Günleri etkinliği bu yıl Van'ın Erciş ilçesinde, Tenzile Ana Ortaokulu Spor Salonu’nda düzenlendi.

Etkinliğin açılış kurdelesini Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ile yaşayan en büyük şairlerimizden Cahit Koytak ve diğer protokol üyeleri hep birlikte kestiler.

30 Eylül tarihine kadar süren etkinliğe, ülke genelinden 20 yayınevi ile Cahit Koytak, Metin Önal Mengüşoğlu, Müştehir Karakaya, Behçet Gülenay, Mine Sota, Selvigül Şahin, Abdurrahman Adıyan, Gülşen Gazel, Fatma Çağdaş Börekçi, Halit Yıldırım, Erdal Şahin, Arif Onur Solak, Mustafa Demir, Cihat Şit, Yılmaz Şit ve Yaşar Adıyaman’ın da aralarında bulunduğu 32 şair yazar katıldı.

4. Erciş Edebiyat Şöleni ve Kitap Günleri kapsamında düzenlenen 2018 Yılı Ercişli Emrah ve Hayal Bilgisi Ödül Töreni ise 29 Eylül Cumartesi akşamı Erciş Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.

Yarışmada “Merhametin İzinde” isimli şiiri ile birinci olan Halit Yıldırım’a ödülünü İlçe Millî Eğitim Müdürü Erol Şimşek verirken, bir başka Çorumlu isim Fatma Çağdaş Börekçi ise “Temmuz Elması” adlı kitabıyla 2018 Hayal Bilgisi Öykü Ödülü’nü yazar Mine Sota’nın elinden aldı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim