İnceleme sırasında Ceylan ve Karadağ’a İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve okul yöneticileri de eşlik etti. Okul binasında incelemelerde bulunan Ceylan ve Karadağ, daha sonra değerlendirme toplantısı yaparak yeni okul inşaatıyla ilgili süreci değerlendirdiler. Ceylan ve Karadağ, okul binasında ve inşaatın yapılacağı alanlarda inceleme yaptıktan sonra 15 Temmuz Demokrasi Sergisi’ni de inceledi.

Milletvekili Ceylan ve İl Başkanı Karadağ'ın verdiği bilgiye göre; Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu binası günümüz ihtiyaçlarına cevap vermemesi ve ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle yıkılarak aynı yere daha modern ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yeniden yaptırılacak. Okul binası böylelikle tekli eğitim-öğretim sistemine de hazır hale getirilecek. Şu anda 14 derslikli olarak eğitim-öğretim hizmetlerini sürdüren okul binası, yıkıldıktan sonra ek bina ile birlikte 24 derslik olarak inşa edilecek. Yeni binada laboratuvar ve sosyal donatı alanları da yer alacak.

Toplantıda çocukların daha rahat ve modern ortamlarda eğitim-öğretim görmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini anlatan Milletvekili Ceylan “Ülkemizi, geleceğimiz çocuklarımıza emanet edeceğiz. Çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim görmesi önceliğimizdir” dedi.

Yıldırım Beyazıt İHO’nun günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilecek özellikle, sağlam, modern ve daha kullanışlı bir okul binasına kavuşması için tüm kurumların işbirliği halinde gereken çalışmayı yapacaklarını söyleyen Ahmet Sami Ceylan, süreç sonuçlandırana kadar yatırımın takipçisi olacaklarını kaydetti.

Karadağ da yeni okul binasının şimdiden Çorum'a hayırlı olmasını diledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim