İhtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak organize edilen “Sende Bir Yetim Giydir” projesi kapsamında 250 yetim çocuk istedikleri mağazaya götürülerek giydirildi.

Düzenlenen programa; AK Parti İl Başkanı Av.Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Merkez İlçe Kale Mahallesi Başkanı Murat Ayrancı, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Mahalle Başkanları ve yetim aileleri katıldı.

Gerçekleştirilen programda konuşan U.E.T.D Belçika Genk eski İl Başkanı ve Program Koordinatörü Celal Keper; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o zamanki Başbakanlığı döneminde Avrupa’daki Türklerin aynı çatı altında toplanması, güç birliği yapması sosyal statülerde güçlenmesi birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini dile getirmişti. Türkler olarak 2004 yılından itibaren Almanya’da, 2006 yılından itibaren de Belçika’da örgütlenmeye başladık. U.E.T.D çatısı altında Avrupa birliği sınırları içerinde Türk derneklerimiz, vakıflarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız var. Bugün burada bu sevince ortak olmak U.E.T.D Belçika Genk Şubesi olarak bizleri çok mutlu etti.” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise böyle güzel bir etkinlikle Ramazan’ı taçlandırdıklarını dile getirdi. Ekibi ile yaptıkları çalışmalar nedeniyle gurur duyduğunu anlatan Karadağ, Avrupa’nın çatı sivil toplum kuruluşlarından olan U.E.T.T.’nin Belçika Genk Şubesi’ni Çorumluların temsil etmesinden de mutlu olduğunu dile getirdi. İki ülke arasında gönül ve kardeşlik köprüleri kurmaya devam edeceklerini ifade eden AK Parti Merkez İl Başkanı Mehmet Karadağ, yetim çocukların sevindirilmesinde, bu hayrın gerçekleşmesinde maddi ve manevi katkı sağlayan U.E.T.D Belçika Genk Şubesi’ne ve Merkez İlçe Başkanlığı Kale Mahalle Teşkilatına teşekkür etti.

Yetim ve öksüzlerin giyinmesine vesile olmanın manevi hazzını yaşadıklarını dile getiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, projeyi duyduğunda çok heyecanlandığını ve mutlu olduğunu vurguladı.

Merkez İlçe Mahalle Teşkilatının Ramazan ayı boyunca yetim ve ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek onlara yük olmadan iftar sevincine ortak olduklarını belirten Akar, Yetimlere yapılacak yardım konusunda teşkilat olarak ellerinden geleni yaptıklarını projede emeği geçenlere teşekkür ettiklerini ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim