Ülkemizde Saadet Partisi’nin başını çektiği bir kitlenin yerli üretimden yana tavır koyduğunu vurgulayan Faruk Cıdık, “İnsanımız yabancı-yerli ayrımı dahi yapmadan tüketime devam etmekte ve elimizde yerli ne kaldı sorusu da zihinleri meşgul etmektedir. Biz Millî Görüşçüler her zaman ifade ettiğimiz gibi Yerli Malı Haftası münasebetiyle bir kez daha haykırıyoruz ki, yerli ve millî üretim olmadan ülkemizde kalkınmanın olması mümkün değildir.” diye konuştu.

“NOHUT KIRGIZİSTAN’DAN, MERCİMEK KANADA’DAN”

Ülkemizde tarım ve hayvancılığın neredeyse bitme noktasına geldiğini vurgulayan Cıdık, Bakanlar Kurulu’nun sesiz sedasız bir icraata imza atarak, kuru fasulye, nohut, barbunya gibi bazı temel gıda maddelerinin ithalatında gümrük vergisini sıfırladığını hatırlattı.

Hükûmetin ekonomi anlayışında üretimin olmadığını dile getiren Cıdık, “Para mı lazım; vergi koy. Gıda mı lazım ithal et. Dünyanın en verimli arazilerine sahip Türkiye, nohudu Kırgızistan’dan, kuru fasulyeyi Meksika’dan, sarımsağı Çin’den, mercimeği Kanada’dan alır hâle geldi. Peki sonuç? Esnaf icralıktı, iş adamı icralıktı. Sonunda çiftçiyi de icralık hâle getirdiler. İşte buyurun gelinen noktada Ordu’da fındık üreticisi yürüyor. Malatya’da kayısı üreticisi yürüyor. Adıyaman’da tütün üreticisi yürüyor, kan ağlıyor.” ifadelerini kullandı.

“ASGARİ ÜCRETTEN ALDIĞINIZ VERGİYİ SIFIRLAYIN”

SP İl Başkanı Cıdık, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası’yla ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün bankalara ve kredi kooperatiflerine borcunu ödeyemediği için on binlerce çiftçi icralık. Traktörünü satıyor, tarlasını satıyor yine de borcunu ödeyemiyor. Çünkü bu ithal kafa yüzünden ürünü para etmiyor. Hükümete sesleniyoruz; yanlış yapıyorsunuz. Bu politikalarla belki günü kurtarabilirsiniz, ama Türkiye’nin geleceğini yok edersiniz. Yüreğiniz yetiyorsa, fasulyedeki gümrüğü değil, asgari ücretten aldığınız vergiyi sıfırlayın.”

Anadolu sathında bir an önce yaygın bir üretim sahası oluşturulması gerektiğinin altını çizen SP İl Başkanı Cıdık, “İmkânlar ölçüsünde toprağımız ve yer altı zenginliklerimiz işlenmelidir. İnşallah önümüzdeki günler bolluğun, refahın ve huzurun egemenliği altında olan bir Türkiye’nin kurulmasına vesile olur.” şeklinde sözlerini tamamladı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim