Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konferedasyonu'na bağlı (TAŞPAKON) Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu'na üye (KARAPAFED) ve Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ÇAPDER) olarak son zamanlarda ülkede kurgulanan ekonomik oyunlar ve yaptırımlar nezdinde hükümetin aldığı ana fikrini milli ve yerli üretimin oluşturduğu aksiyonlara koşulsuz destek verdiklerini ifade etti.

Üst kuruluş TAŞPAKON’un tebliğ ettiği milli değerlerin korunması ve yerli ürün kullanımına destek konulu yazıya istinaden, kendilerinin de ÇAPDER olarak konu ile ilgili gıda, mutfak ekipmanları, set üstü, porselen, üniforma, sunum ekipmanları v.b olmak üzere üyelerin görev aldıkları işletmelerde yerli ve milli ürünlerin kullanımına dikkat etmeleri konusunda gerekli teşvik ve yaptırım uygulamalarına başladıklarını belirten Mustafa Sümer, bu bağlamda Çorum Merkez ve ilçelerde gerek mülki amirlikler ile yerel yönetimler gerekse eğitim kurumları ve STK'lar ile iş birliğine gidebileceklerini anlattı.

Küresel güçlerin ve içteki işbirlikçilerinin gerçek amacının Türkiye'yi karıştırmak ve kardeşi kardeşe düşürmek süretiyle bilmem kaç asırlık intikamlarını almak olduğunu anlatan Sümer, bunu başarabilmek için her yolu denediklerini ancak devletle bir olarak hiç bir oyuna gelmeyeceklerini anlattı.

Sümer, “Devletimizin yapmış olduğu yerli üretim çıkışı hem ekonomik istikrara hem de yerli ürünlerimize teşvik açısından çok güzel bir yenilik olmuştur. Devletimizin her daim yanındayız” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim