Bu yıl öğrenci sayısında 20 bini geçmeyi hedeflediklerini aktaran Rektör Alkan, “15 yaşında genç bir üniversite olmamıza rağmen Antarktika’ya giden bir üniversiteyiz. Üçüncü kuşak üniversite tanımı doğrultusunda bulunduğumuz şehre katkı sağlamayı temel hedef alıyoruz.” dedi.

Öğrenci sayısının artmasından ziyade mezunların iş bulmasını ve ülkeye katkı sunacak bir yapılanmayı arzu ettiklerini ifade eden Alkan şunları dile getirdi:

“Bir öğretim elemanına 20-25 öğrenci plânlaması yapıyoruz. BESYO fakülteye dönüştü. Güzel Sanatlar Fakültemize öğrenci alımına başlanacak. Üniversitemizin doluluk oranı çok yüksek. Son üç yılın doluluk ortalaması yüzde 96 civarında. Genç bir üniversite olmamıza rağmen Antarktika’ya giden bir üniversiteyiz. Her geçen gün sıralamamız yükseliyor. Teknokent, merkez laboratuvarımız ve uluslararası organizasyonlarla adımızdan söz ettirmeye başladık. Hitit Üniversitesi Çorum’un önemli bir değeri. Amacımız, bundan sonra hep beraber omuz omuza üniversitemizi daha ileriye götürmek. Bizimle beraber kurulan üniversiteler arasında 8. Basamaktan 5. sıraya yükseldik. Kampusü olmayan tek üniversite bizdik. 2011 yılı MYO’ya hoca bulamıyorduk. Şimdi 100’ün üzerinde hocamız var. Tıp Fakültesi kurduk.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim