Belediye Meclis Salonu’nda dün gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Külcü, öğrencilere Belediye hizmetlerini anlatarak, başarılı birer yerel yönetici olmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Külliye’de ağırladığı misafirleri için “Milletin evine hoş geldiniz” sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Külcü; Belediye’nin, bu şehrin havasını teneffüs eden herkes ait olduğunu söyledi.

Okullarda verilen eğitimin büyük oranda “teorik” olduğuna dikkat çeken Külcü, öğrencilerin yaşadıkları şehrin belediyesini tanımaları için böyle bir buluşmaya ön ayak olan öğretim görevlilerine teşekkür etti.

Daha sonra öğrenciler yerel yönetim hakkında çeşitli bilgiler aktaran Başkan Külcü, belediyecilik konusundaki deneyimlerini de paylaştı.

“SORGU MELEKLERİNDEN ÖNCE BİZİ BELEDİYE GÖREVLİLERİ KARŞILIYOR”

Muzaffer Külcü’den önce söz alan Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Aşgın ise Üniversite olarak öğrencilerin staj yapmaları konusunda Belediye ile temasa geçtiklerini hatırlatarak, Başkan Külcü’ye bu yöndeki olumlu tavrından ötürü teşekkür etti.

Belediye hizmetlerinin önemine de değinen Halil İbrahim Aşgın’ın, “Belediye hizmetleri hayatımızın o kadar içindeki doğumdan ölüme kadar bu kurumların desteğini hissediyoruz. Öyle ki ölünce bile kabristanda belki de sorgu meleklerinden önce bizi belediye görevlileri karşılıyor.” şeklindeki esprili sözleri, Başkan Külcü ve öğrenciler tarafından tebessümle karşılandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim